Σταύρος Αρναουτάκης: Τιμή και δόξα στους ήρωες για την Ελευθερία

Newsroom
Newsroom

Τιμήθηκε στα Ανωγεια η 78η επέτειος του ολοκαυτώματος απο τα ναζιστικά στρατεύματα

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συμμετείχε σήμερα Ανωγεια στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της 78η επετείου του ολοκαυτώματος απο τα ναζιστικά στρατεύματα και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων αγωνιστών.

Σε δήλωση του για την ιστορική επέτειο,ο κ Αρναουτάκης ανέφερε: 

«Με σεβασμό και συγκίνηση τιμούμε τη μαρτυρική επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων. Θυμόμαστε τα θύματα μιας μεγάλης καταστροφής, όχι για να ανοίξουμε τις πληγές του παρελθόντος, αλλά για να διδασκόμαστε όλοι ότι οι κίνδυνοι για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία δεν έχουν εκλείψει.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, τιμούμαι όλους τους κατοίκους των Ανωγείων που τις ηρωικές μέρες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και της Εθνικής Αντίστασης, από τον Ψηλορείτη, με αδούλωτη ψυχή, με αυταπάρνηση και ηρωισμό, δίδαξαν σε όλον τον κόσμο, τις αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού.

Σήμερα 78 χρόνια μετά τον Αύγουστο του 1944 τα Ανώγεια, η Κρήτη, η Ελλάδα τιμούν όλους εκείνους που κράτησαν άσβεστη τη φλόγα της Ελευθερίας, όλους αυτούς που δεν δείλιασαν, που δεν δίστασαν να θυσιαστούν, που δεν έμειναν ουδέτεροι σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή.»

3466

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ