Γιατροί σε κατάρρευση: Αιχμηρή παρέμβαση Σαριδάκη μετά την καταγγελία της παιδίατρου
Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου
Με αφορμή τη συγκλονιστική καταγγελία παιδίατρου, η οποία έγινε γνωστή πανελλαδικά μέσα από βίντεο για τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας και τις συνεχόμενες εφημερίες, ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, Γιάννης Σαριδάκης, προχώρησε σε αιχμηρή ανάρτηση, στηλιτεύοντας τις συνθήκες που επικρατούν στο δημόσιο σύστημα υγείας και την πίεση που δέχονται καθημερινά οι υγειονομικοί.
Η ανάρτηση του Γιάννη Σαριδάκη
«Ανθρωποι και ανθρωπάκια
Πρόσφατα είχαμε την κατάρρευση του συναδέλφου στο νοσ. Ρεθύμνου, παλαιότερα στην Καλαμάτα, και παλιότερα και τώρα καθημερινά πια,σε όλη την Ελλάδα ζούμε την κακοποίηση στην κυριολεξία παλιών και νέων συναδέλφων απο διοικήσεις,πρόθυμους δντές,παραγοντίσκους των ΥΠΕ και το ίδιο το Υπουργείο με τον Γεωργιάδη του.
Ναι είναι καθημερινότητα πια η ανάγκη στήριξης συναδέλφων και πολύ συχνά νέων που βρίσκονται σε κατάσταση σωματικής και ψυχικής κατάρρευσης.
Αυτές οι καταστάσεις δεν περιγράφονται εύκολα.
Ανθρωποι που αναγκάζονται να περιφέρονται απο τόπο σε τόπο για να για να καλύψουν τη φρικτή ανεπάρκεια του κράτους.
Ανθρωποι που σφίγγουν τα δόντια απο αγάπη για τον άνθρωπο,βάζουν σε δεύτερη μοίρα την υγεία τους και κρατάνε ότι σώζεται ακόμη στο ΕΣΥ.
Αλλά οι άνθρωποι αυτοί δεν βάζουν ποτέ σε δεύτερη μοίρα την αξιοπρέπεια τους.
Δεν περιμένουμε απο τον κάθε Γεωργιάδη να κοινωνήσει τη στάση ζωής ενός αγωνιστή λειτουργού της δημόσιας υγείας.
Γνωρίζουν πολύ καλά τι τραβάμε σε κάθε εφημερία.
Το μόνο που τους ενδιαφέρει ξοδεύοντας τεράστια ποσά γι αυτό, είναι τι θα δείξουν στον κόσμο και πώς θα προβάλλουν τη μούρη τους περισσότερο γιά κανένα ψηφαλάκι παραπάνω.
Εχουν εθιστεί στην παρανομία, στην αυθαιρεσία,στην αλαζονεία και στη μιζέρια που προκαλεί η βουλιμία της εξουσίας.
Επειδή είναι ωραίοι αρνούνται να εφαρμόσουν τους νόμους και τις αποφάσεις των ανώτερων δικαστηρίων όταν δεν τους βολεύει.
Τα γεγονότα με την νέα συνάδελφο που κλήθηκε όπως πολλοί νέοι συνάδελφοι να καλύψουν τις ανάγκες της εικονικής πραγματικότητας του Γεωργιάδη αλλά τραγικής για τον εργαζόμενο μπροστά στο μέγεθος της κοινωνικής ανάγκης και της ευθύνης.
Λένε δηλαδή και δε ντρέπονται φυσικά ότι βάλανε μια παιδίατρο αγροτική γιατρό στο ν. Αττικόν,να καλύψει τις ανάγκες ενός νοσοκομείου μεγάλου νησιού σε παιδίατρο χωρίς την παρουσία άλλου ειδικού παιδιάτρου και μάλιστα εφημερεύοντας πέντε ημέρες συνέχεια.
Παρεπιπτόντως γνώριζαν ότι η συνάδελφος εχει σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο επιδεινώθηκε μετά το καψόνι που της έκαναν.
Παραβιάζουν κατάφωρα μια σειρά απο νόμους αλλά κανένας εισαγγελέας δεν ασχολείται φυσικά.
Και η απάντηση τους είναι ανάλογη της μούρης τους και της πολιτικής τους.
Μα δεν με πήρε ένα τηλέφωνο λέει ο υπουργός που μετά την κάρφωσε πώς πληρώθηκε κανονικά και είχε διαμέρισμα με...τουαλέτα και πως τελικά κατέβασε οικοιωθελώς την ανάρτηση αφού της σπάσαμε τα νεύρα.
Ακούστε ανθρωπάκια.
Η δημόσια υγεία,η κοινωνική αλληλεγύη και η ανθρωπιά έχουν κώδικες τιμής.
Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο την απανθρωπιά σας.
Κι εμείς πραγματικά σας έχουμε σιχαθεί και εσάς και τα αντίγραφα σας.
Γι αυτό και δεν θα σας περάσει».
- Αγιος Νικόλαος: Στους δρόμους οι γυναίκες για την Εργατική Πρωτομαγιά
- Εύα Καράγκου: Από την Κρήτη στο βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin “Arpège”
- Καιρός: Συννεφιά και βοριαδάκι την Πέμπτη (30/04) στην Κρήτη
