Γηροκομείο Χανιά: Ασαφές το καθεστώς λειτουργίας του - Τί έδειξαν οι τελευταίοι έλεγχοι

Στις φυλακές της Νεάπολης η ιδιοκτήτρια και συνιδιοκτήτρια της δομής - Σε κελί ασφαλείας οι δύο γιατροί

Στις φυλακές Νεαπόλεως στο Λασίθι μεταφέρθηκαν η ιδιοκτήτρια και συνιδιοκτήτρια -μητέρα και κόρη- του γηροκομείου στα Χανιά,  μετά την απόφαση προφυλάκισής τους.

Την ίδια ώρα οι δύο γιατροί που κρίθηκαν επίσης προφυλακιστέοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, μεταφέρθηκαν σε κελί ασφαλείας στο σωφρονιστικό κατάστημα Κρήτη 1 στην Αγυιά Χανίων, αφού φαίνεται ότι δέχτηκαν απειλές από κρατούμενους.

Άγνωστο παραμένει το καθεστώς λειτουργίας της επίμαχης μονάδας, αφού σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή, δεν υπάρχει σαφής νομοθετική πρόβλεψη για το θέμα.

Παράλληλα, με εντολή της Εισαγγελίας στις αρμόδιες εποπτικές αρχές, ζητείται η πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων ελέγχων, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλή διαβίωση των 37 ηλικιωμένων που μένουν εκεί.

Έλεγχος πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, χωρίς -σύμφωνα πάντα με το έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας- να βρεθεί κάποια παράβλεψη. Στο σχετικό έγγραφο ωστόσο, επισημαίνεται η απουσία κοινωνικού λειτουργού και φυσιοθεραπευτή, αλλά -κυρίως- η απουσία Διευθυντή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, μετά τον έλεγχο, η προφυλακισμένη ιδιοκτήτρια της δομής, έστειλε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων πληρεξούσιο, προκειμένου να οριστεί ένα πρόσωπο της επιλογής της, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, με την Αντιπεριφέρεια να αναθέτει τη διερεύνηση νομιμότητας αποδοχής μιας τέτοιας πράξης, στους νομικούς της συμβούλους.

Δήμαρχος Χανίων: Απαράδεκτες τέτοιες συμπεριφορές σε βάρος ηλικιωμένων

«Αυτά που παρακολουθούμε σοκάρουν την Χανιώτικη κοινωνία και το σύνολο της χώρας. Αυτές οι καταγγελίες είναι απαράδεκτες είναι απαράδεκτο να υπάρχουν αυτές οι συμπεριφορές”, δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

“Ελπίζω και εύχομαι να αποδοθεί το συντομότερο δυνατόν δικαιοσύνη. Ελπίζουμε αυτές οι συμπεριφορές να τιμωρηθούν και θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτές οι συμπεριφορές χαρακτηρίζουν συγκεκριμένα πρόσωπα και όχι συνολικά την Χανιώτικη κοινωνία”, κατέληξε ο Δήμαρχος.

 

 

Δείτε επίσης:

Γηροκομείο: Η ιστορία της 90χρονης και το ακίνητο - φιλέτο

Γηροκομείο στα Χανιά: Αγωνία για το μέλλον των ηλικιωμένων που παραμένουν

Τέσσερις προφυλακιστέοι και τρεις ελεύθεροι για την υπόθεση του γηροκομείου

Γηροκομείο Χανιά: «Δίναμε τα κατασταλτικά σαν καραμέλες» - Συγκλονιστική μαρτυρία 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ