Γονείς μαθητών: "Όχι άλλη ταλαιπωρία" στα σχολεία

Γονείς μαθητών: "Όχι άλλη ταλαιπωρία" στα σχολεία

Για προχειρότητα και ανευθυνότητα κάνουν λόγο οι Ενώσεις των Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ηρακλείου, Χερσονήσου, Φαιστού, για το άνοιγμα των σχολείων με self test, αν και με το "καλημέρα" καταγράφηκαν προβλήματα. 

Σε ανακοίνωσή τους οι Ενώσεις ζητούν ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας στα σχολεία:

Για μια ακόμα φορά τα σχολεία ανοίγουν με απίστευτη προχειρότητα και ανευθυνότητα από την κυβέρνηση. Σήμερα το πρωί σε πολλά σχολεία αρκετά παιδιά βρήκαν κλειστή την πόρτα αφού οι γονείς τους δεν κατάφεραν να μπουν στην πλατφόρμα και να δηλώσουν το αποτέλεσμα του self test εξαιτίας των σοβαρών τεχνικών δυσκολιών που υπήρχαν από την Κυριακή το απόγευμα. Επιπλέον αρκετοί γονείς που έκαναν το τεστ στα παιδιά τους και βγήκε ψευδώς θετικό, καθώς το επανέλαβαν σε μονάδα του ΕΟΔΥ και βγήκε αρνητικό.

Όλα αυτά δείχνουν ότι  η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν μπορεί να γίνει χωρίς κρατική επιδημιολογική καταγραφή και επίβλεψη. Αντί όμως η κυβέρνηση να στελεχώσει Κέντρα Υγείας, περιφερειακά ιατρεία και κινητές Μονάδες Υγείας για να πραγματοποιούν τα τεστ, να καταγράφουν το αποτέλεσμα, αλλά και να δίνουν οδηγίες ανάλογα μ’ αυτό, πετάει ξανά το μπαλάκι σε εμάς τους γονείς, στα παιδιά μας και στους δασκάλους τους.  

Εδώ και τώρα θέλουμε η κυβέρνηση ν’ αναλάβει τις ευθύνες της. Πρέπει να μπει ένα τέλος  στην αγωνία, τον φόβο και τις ανησυχίες μας.

Να πάρει τώρα ουσιαστικά μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων:

  • Μαζικά τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, για εκπαιδευτικούς, μαθητές και όλους τις εργαζόμενους (σχ. Καθαρίστριες, τροχονόμοι, κυλικεία)
  • Επιτάχυνση του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών
  • Μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη.
  • Άμεσα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.


Δείτε επίσης:

95 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη

Κορωνοϊός: 1.904 νέα κρούσματα, 732 διασωληνωμένοι και 60 νεκροί


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ