Γονείς ζητούν ψευδείς βεβαιώσεις για να αποφύγουν τη μάσκα τα παιδιά τους

Γονείς ζητούν ψευδείς βεβαιώσεις για να αποφύγουν τη μάσκα τα παιδιά τους

Κάνουν διερευνητικά τηλεφωνήματα σε πνευμονολόγους ή ρωτούν ευθέως αν χορηγούν τη σχετική βεβαίωση

Αρκετές είναι οι περιπτώσεις γονέων στα Χανιά (και όχι μόνο), οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τρόπους για να αποφύγουν τα παιδιά τους τη χρήση της προστατευτικής μάσκας στο σχολείο.

Πνευμονολόγος των Χανίων δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα και πιο συγκεκριμένα κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, πολλοί ήταν εκείνοι οι γονείς οι οποίοι προσπάθησαν να εξασφαλίσουν ιατρική βεβαίωση ώστε τα παιδιά τους να προσέρχονται στην τάξη χωρίς το προβλεπόμενο μέτρο ατομικής προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

Όπως ο ίδιος σημείωσε, το φαινόμενο σταδιακά αρχίζει να φθίνει, ωστόσο τόσο ο ίδιος όσο και αρκετοί συνάδελφοί του έχουν δεχθεί τηλεφωνήματα γονέων, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι ασθενείς τους, οι οποίοι είτε ρωτούν διερευνητικά πως μπορούν να εξασφαλίσουν μία απαλλακτική ιατρική βεβαίωση, είτε το ζητούν ευθέως.

Ο πνευμονολόγος από τα Χανιά αποδίδει το φαινόμενο στην έλλειψη ενημέρωσης των γονέων τους οποίους διαβεβαιώνει ότι η χρήση της μάσκας δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα υγείας. Παράλληλα, επισήμανε ότι ανάλογα φαινόμενα σημειώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας.

 

 

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ