Χαμηλά παραμένει η εμβολιαστική κάλυψη στην Κρήτη

Χαμηλά παραμένει η εμβολιαστική κάλυψη στην Κρήτη

Αγώνας δρόμου (και) με τις κινητές μονάδες για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί - Δείτε τα ποσοστά ανά περιφερειακή ενότητα

Χαμηλά παραμένει συγκριτικά με άλλες περιοχές της χώρας η εμβολιαστική κάλυψη στην Κρήτη παρά το γεγονός τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, τα ποσοστά θετικότητας το ίδιο ενώ η μετάλλαξη Δέλτα τείνει να κυριαρχήσει στο νησί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται όσον αφορά τη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Δεν είναι τυχαία η επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, προκειμένου και ο ίδιος να στείλει το μήνυμα «προστατευόμαστε, εμβολιαζόμαστε, βγαίνουμε νικητές». Ο ίδιος ζήτησε να τρέξουν ακόμα γρηγορότερα οι εμβολιασμοί στην Κρήτη  καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι υπολείπεται αριθμητικά σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή στον επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας που έγινε στις 28 Ιουλίου, αναφορικά με την Κρήτη προκύπτει ότι ο νομός Λασιθίου παραμένει ο μόνος στον οποίο η εμβολιαστική κάλυψη ξεπερνά το 50%. 

Συγκεκριμένα:

Στο νομό Ηρακλείου οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί ανέρχονται σε 45.15%* και σε 42.49%**. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο ποσοστό αφορά την κάλυψη όπως προκύπτει από την τοποθεσία κάθε εμβολιαστικού κέντρου που μπορεί να περιλαμβάνει εργαζόμενους, μη μόνιμους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας κ.ά. ενώ το δεύτερο - που είναι και χαμηλότερο αφορά την κάλυψη όπως προκύπτει από την διαθέσιμη πληροφορία διαμενόντων εντός της Περιφερειακής Ενότητας. 

irakleio

Στο νομό Χανίων οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί ανέρχονται σε 45.25%* και 41.24%** αντίστοιχα ενώ ο δείκτης θετικότητας είναι στο  2.01%. 

xania

Στο νομό Ρεθύμνου οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί ανέρχονται σε 41.23%* και 37.65%**- ποσοστά ιδιαίτερα χαμηλά παρά το αυξημένο ποσοστό θετικότητας που καταγράφεται στην Περιφερειακή Ενότητα. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα συγκεντρωτικά στοιχεία της εβδομάδας 19 Ιουλίου 2021 - 25 Ιουλίου 2021 που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, το Ρέθυμνο είναι στην 1η πεντάδα των περιοχών που "κοκκινίζουν". 

rethymno

Στο νομό Λασιθίου, τέλος, οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί ανέρχονται σε 54.45%* και 46.13%**, γεγονός που τον κατατάσσει πρώτο όσο αφορά την εμβολιαστική κάλυψη μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων. 

lasithi

 

 

Δείτε επίσης:

Μητσοτάκης: Να "τρέξουν" γρηγορότερα οι εμβολιασμοί στην Κρήτη

319 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Στην πεντάδα με τα "επικίνδυνα" ποσοστά θετικότητας το Ρέθυμνο

Αυξάνει την πίεση στο ΕΣΥ η μετάλλαξη Δέλτα: Πληθαίνουν εισαγωγές και διασωληνωμένοι

Συμβολικά, στο Σπήλι, για τους εμβολιασμούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης


 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

 

Φωτογραφία αρχείου pexels 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ