Χανιά: Καταδίκη 43χρονου για γενετήσια πράξη χωρίς συναίνεση

Newsroom
Newsroom

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια φυλάκιση.

Σε φυλάκιση 40 μηνών “για γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντα “ καταδικάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων ένας 43χρονος Χανιώτης μετά από καταγγελία της αδελφής της πρώην συζύγου του ότι την βίασε.

Σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα, πρόκειται για υπόθεση του 2021. Η αρχική κατηγορία σε βάρος του 43χρονου ήταν για βιασμό και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια φυλάκιση.

Ωστόσο μετατράπηκε σε “γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντα”.
Στην απολογία του ο 43χρονος επισήμανε πως είχε ερωτική σχέση με την αδελφή της πρώην γυναίκας του και πως ότι έγινε ήταν πάντα με τη συναίνεση της, δήλωσε μάλιστα έκπληξη που η γυναίκα τον κατήγγειλε στην αστυνομία και συνελήφθη.

Το θύμα στην κατάθεση της σημείωσε πως είχε έλθει με τη συναίνεση της σε ερωτική συνεύρρευση με τον άνδρα στο παρελθόν ωστόσο τη νύχτα που έγινε το συμβάν εκβιάστηκε καθώς ο 43χρονος την απείλησε ότι θα κάνει κακό στα παιδιά της αν δεν συναινούσε στην ερωτική πράξη. Η ίδια πάντως δήλωσε πως δεν επιθυμεί την καταδίκη του γιατί δεν θέλει να τον στερηθεί η οικογένεια του.

Τελικά το δικαστήριο κατά πλειοψηφία 6-1, έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και τον καταδίκασε σε 40 μήνες φυλάκισης από την οποία θα αφαιρεθούν οι 11 μήνες της προφυλάκισης.Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ