Χανιά: Παράταση στις αιτήσεις για απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη

Μέχρι τις 13 Μαΐου

Ο Δήμος Χανίων προχωρά σε παράταση των μέτρων ελάφρυνσης προς τις επιχειρήσεις για τις οποίες έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, σύμφωνα με τις ΠΝΠ (Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου), που έχουν δημοσιευτεί. Ακολούθως, σε συνέχεια των μέτρων, που έχουν ήδη ανακοινωθεί από τον Δήμο Χανίων, οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις, που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους, έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν στον Δήμο Χανίων την απαλλαγή τους από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, υποβάλλοντας ηλεκτρονικό αίτημα έως και τις 13 Μαΐου. 

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία απαιτεί τη χρήση είτε των κωδικών taxisnet είτε κωδικών στο www.chania.gr και με λίγα «κλικ» οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν την απαλλαγή τους από τα ανταποδοτικά τέλη.

Πιο συγκεκριμένα, στην κεντρική σελίδα του Δήμου Χανίων ( www.chania.gr ) ακολουθείται ο σύνδεσμος (link) “e-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ”. Με την είσοδο στην πλατφόρμα οι δικαιούχοι επιλέγουν:

  • Απαλλαγή καταβολής Δημοτικών Τελών, λόγω covid-19” για την αίτηση απαλλαγής από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Συμπληρώνονται τα απαιτούμενα πεδία, προκειμένου το αίτημα να υποβληθεί, να ενημερωθεί στη συνέχεια ο αντίστοιχος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας και να υπάρξει η απαλλαγή στους επόμενους λογαριασμούς.

Με την παραπάνω διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι αποφεύγουν να επισκεφθούν γραφεία κι υπηρεσίες, μειώνοντας την έκθεσή τους στον κίνδυνο του κορωνοϊού και τη συνολικότερη ταλαιπωρία τους. Επισημαίνεται ότι έπειτα από τις 13/5 η εν λόγω πλατφόρμα θα απενεργοποιηθεί και δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις. 

Ο Δήμος Χανίων στηρίζει έμπρακτα τις τοπικές επιχειρήσεις, με στόχο να εξασφαλιστεί η ρευστότητά τους, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να ανακάμψει η τοπική οικονομία όσον το δυνατόν πιο γρήγορα.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ