Χανιά: Προτάσεις του Δήμου για παιδικές δραστηριότητες στο σπίτι

 

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων www.chania.gr το υλικό διαδικτυακών προτάσεων για δραστηριότητες (κατασκευές, παιχνίδια, κ.α.) των παιδιών στο σπίτι, που αφορούν στην ανάδειξη των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και στην οικολογική ευαισθητοποίησή τους. Η συγκέντρωση και δημοσιοποίηση του εν λόγω υλικού περιλαμβάνεται στις δράσεις, που έγιναν από το Δήμο Χανίων στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020.   

Επίσης, στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο παρουσιάζονται όλες οι δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Στο μεταξύ, δύο διαγωνισμοί, λήγουν τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020, με θέμα την ανάδειξη των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και την οικολογική ευαισθητοποίηση. Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκονται: 

Διαγωνισμός ζωγραφικής, με τίτλο «Μέσα», που διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων για τα σχολεία της. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αποτυπώσουν οι μαθητές / τριες σε χαρτί την καθημερινή τους μετακίνηση με τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή τη μετακίνησή τους με εναλλακτικά μέσα. Οι ζωγραφιές θα σταλούν στο Γραφείο του Αντιδημάρχου Πρασίνου, Περιβάλλοντος & Καθαριότητας, Μ. Τσουπάκη, στο Δήμο Χανίων (Κυδωνίας 29, α΄ όροφος), με αναγραφή τίτλου, ονοματεπώνυμου και τάξης. Όλες οι ζωγραφιές θα κοσμήσουν το Φουαγιέ του Δημαρχείου, ενώ η καλύτερη θα έχει ως βραβείο ένα ποδήλατο και άλλες πέντε θα λάβουν ως έπαθλο κράνη ποδηλάτου.

Διαγωνισμός ψηφιακής φωτογραφίας, με θέμα «Η φύση είναι μεγάλη και αιώνια, ενώ εμείς μικροί κι εφήμεροι!». Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι Χανιώτες, μικροί και μεγάλοι, αποστέλλοντας τις φωτογραφίες στο email mtsoupakis@chania.gr με τίτλο κι ονοματεπώνυμο, σε διαστάσεις το λιγότερο 1500 pixel η μεγάλη πλευρά. Απαγορεύονται οι φωτογραφίες με παιδιά, με άσεμνο υλικό και φωτογραφίες με ανθρώπους χωρίς την άδεια τους. Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού όλες οι φωτογραφίες θα ανέβουν στη σελίδα του Instagram του Δήμου Χανίων και οι έξι, που θα συγκεντρώσουν τα περισσότερα likes θα κερδίσουν από μια μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών, προσφορά του Δήμου Χανίων και του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων. Οι τρεις καλύτερες θα κοσμήσουν το Φουαγιέ του Δήμου.


Διαγωνισμός Παιδιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ