"Χαριστική βολή" το νέο εργοτάξιο, λένε οι επιχειρηματίες του κέντρου

"Χαριστική βολή" το νέο εργοτάξιο, λένε οι επιχειρηματίες του κέντρου

"Είμαστε υπέρ του έργου αλλά όχι τώρα" επισημαίνουν - Συλλογή υπογραφών και επιστολή στον Δήμαρχο Ηρακλείου, με τον οποίο ζητούν άμεση συνάντηση

Την έντονη αντίδραση εμπόρων και επιχειρηματιών του κέντρου του Ηρακλείου προκαλεί η επικείμενη έναρξη της δεύτερης φάση της ανάπλασης στην περιοχή, που ξεκινά στις αρχές Ιουνίου και - σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής -  θα διαρκέσει 1 χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες φέρνουν κυκλοφοριακές ανατροπές σ’ ένα τμήμα του κέντρου, με την αρχή να γίνεται εκεί που τέμνονται οι δυο παρεμβάσεις στην οδό Δικαιοσύνης και την Ίδης.

Από τους καταστηματάρχες, μικρομεσαίων - όπως αναφέρεται - αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων, έχει ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών για χρονική μετάθεση της έναρξης των εργασιών. Μεταξύ άλλων τονίζουν ότι οι περισσότεροι δεν γνώριζαν τίποτε για τον σχεδιασμό αυτό και "δεν ερωτήθηκαν από τον Εμπορικό σύλλογο ο οποίος πήρε αποφάσεις αυτοβούλως χωρίς να ρωτήσει τους άμεσα ενδιαφερόμενους"! 

Οι καταστηματάρχες ζητούν άμεση συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου και τους αρμόδιους φορείς! Επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι  ο Δήμος Ηρακλείου οφείλει να αναλογιστεί τις καταστροφικές συνέπειες που θα επιφέρει το έργο τη συγκεκριμένη περίοδο! 
"‘Είμαστε υπέρ του έργου αλλά όχι τώρα!" αναφέρουν, υπογραμμίζοντας ότι έχουν συγκεντρωθεί υποχρεώσεις που δεν θα καταφέρουν να καλύψουν αν κλείσει το κέντρο!

Η επιστολή που συνέταξαν έχει ως έξης

"ΠΡΟΣ 
Τον Δήμαρχο Ηρακλείου Κύριο Βασίλη Λαμπρινό
Τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Πρασίνου & Καθημερινότητας Κύριο  Ιωάννη Αναστασάκη 
Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου και Επικεφαλής των Παρατάξεων  

Τα νέα της επανεκκίνησης του μεγάλου εργοταξίου που ανοίγει στην καρδιά της πόλης και συγκεκριμένα στο πλέγμα των οδών της Δικαιοσύνης, με την 1821, τη μικρή Έβανς και τη Χ.Γιάνναρη, μας κατέλαβαν εξαπίνης. 
Μετά το  καταστροφικό για τις επιχειρήσεις μας lockdown επι τόσους μήνες και λίγες μέρες μετά την επιστροφή μας στην κανονικότητα,  η σκέψη και μόνο ότι  το κέντρο της πόλης θα μετατραπεί και πάλι σε εργοτάξιο, μας δημιουργεί τεράστια ανασφάλεια και φόβο ότι δεν θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά! Οι επιχειρήσεις μας κυριολεκτικά κρέμονται από μια κλωστή και όλοι περιμένουμε την τουριστική σεζόν για να καλύψουμε τα κενά που έχουν δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες! 
Πρόκειται για μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για εμάς, από την οποία εξαρτάται απόλυτα η οικονομική μας ανάκαμψη και το μέλλον των επιχειρήσεων μας! 

Σαφέστατα και είμαστε υπέρ του συγκεκριμένου έργου, αναμένουμε με ανυπομονησία την ολοκλήρωση του και είμαστε στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής σε οτιδήποτε χρειαστεί. 

Θα θέλαμε όμως να αναλογιστείτε την αγωνία μας και να συνυπολογίσετε τη βέβαιη ζημιά που θα υποστούμε εμείς και οι οικογένειες μας. 
Γιατί το γνωρίζετε κι εσείς, όσο καλά οργανωμένο και να είναι  ένα εργοτάξιο,  παραμένει απαγορευτικό για κάθε ταξιδιωτικό συνοδό που φέρει ευθύνη για   την ασφαλή προσέλευση  των ταξιδιωτών που συνοδεύει! 

Το εργοτάξιο θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην εμπορική δραστηριότητα και την τουριστική κίνηση της καρδιάς του κέντρου, κάτι που καμία επιχείρηση δεν μπορεί να αντέξει. 

Επιπλέον δεν θα υπάρχει διέλευση των Ταξί, κάτι που ασφαλώς θα μειώσει περεταίρω την επισκεψιμότητα στα καταστήματα μας και από τους συμπολίτες μας! 

Αξιότιμοι Κύριοι,  αν χάσουμε τη συγκεκριμένη τουριστική σεζόν, ενδεχομένως πολλές επιχειρήσεις να μην καταφέρουν να απολαύσουν τα οφέλη του ολοκληρωμένου έργου της πόλης μας τον επόμενο χρόνο.

ΖΗΤΟΥΜΕ να επανεξετάσετε το χρονοδιάγραμμα σας και να μεταφέρετε την έναρξη του έργου  3 μήνες αργότερα ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να επωφεληθούμε από την  τουριστική περίοδο που με τόση λαχτάρα περιμένουμε! 

Οι 3 μήνες δεν θα αλλάξουν δραματικά την εξέλιξη του έργου, ενώ για εμάς, είναι ένα διάστημα πραγματικά ζωτικής σημασίας για τα καταστήματα μας! 

Ελπίζουμε στην κατανόηση και ευαισθησία σας 
Οι επιχειρηματίες και καταστηματάρχες των οδών Δικαιοσύνης, ´Ιδης, 1821, 1866, μικρή Έβανς, Πλατεία Λιονταριών"Φωτογραφία από παλαιότερες εργασίες στο κέντρο του Ηρακλείου

Δείτε επίσης:

Τι αλλάζει, κυκλοφοριακά, στο κέντρο του Ηρακλείου από την 1η Ιουνίου!

Νέα έργα ανάπλασης στο κέντρο του Ηρακλείου

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ