Χειμωνιάτικες βραδιές στο τζάκι με τον κρητικό τρόπο

Χειμωνιάτικες βραδιές στο τζάκι με τον κρητικό τρόπο

Θα χρειαστείτε μια δυνατή φωτιά, λουκάνικο, τυριά, και … καλή παρέα

Ο χειμώνας στην Κρήτη είναι μαγικός! Ιδιαίτερα η περίοδος που διανύουμε, λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, είναι η εποχή που τα νοικοκυριά προετοιμάζονται για τις μεγάλες γιορτές του δωδεκαημέρου και ακόμη περισσότεροι είναι εκείνοι που προσπαθούν να τηρούν τα έθιμα, τις συνήθειες που άφησαν παρακαταθήκη οι πρόγονοί τους στις νεότερες γενιές.

Κάθε χειμωνιάτικη συναναστροφή στην Κρήτη, στα χωριά αλλά και τις πόλεις, βασίζεται στο αρχέγονο χαρακτηριστικό της φιλοξενίας και στην ανάγκη του Κρητικού να περιποιηθεί και να φροντίσει τον μουσαφίρη του. Τι καλύτερο, λοιπόν, από ζεστές βραδιές στη θαλπωρή της φωτιάς, με τα απαραίτητα εδέσματα, την τσικουδιά ή το κρασί.

χαλκιαδάκης

Πρωταγωνιστές στα χειμερινά αυτά τραπέζια της παρέας, το λουκάνικο ιδιαίτερα το παραδοσιακό ξυδάτο αλλά και το τυρί, που συνοδεύουν ιδανικά το καλύτερο κρασί που διαθέτει το νοικοκυριό και φυσικά την τσικουδιά που καταπολεμά το κρύο και ζεσταίνει την ψυχή.

Για τις βραδιές αυτές το μόνο που θα χρειαστείτε είναι η καλή σας διάθεση, μια δυνατή φωτιά στο τζάκι ή την παραστιά, την παρέα σας και μια ποικιλία από λουκάνικα και τυριά.

Τη συνήθεια αυτή των Κρητικών που ενισχύει τους δεσμούς φιλίας και ικανοποιεί την αυθόρμητη ανάγκη τους να εξωτερικεύσουν τα φιλόξενα ένστικτά τους αφουγκράζονται τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, που εδώ και δεκαετίες τροφοδοτούν με αυστηρές προδιαγραφές, μεράκι και συνέπεια τα νοικοκυριά της Κρήτης με όλα τα απαραίτητα αγαθά.

χαλκιαδάκης

Για τον λόγο αυτό, εξάλλου, έχουν εντάξει μια εξαιρετικά πλούσια ποικιλία κρητικών λουκάνικων και τυριών στις προσφορές που διαθέτουν στους καταναλωτές, στο πλαίσιο του αφιερώματος στα κρητικά προϊόντα «Με Υπερηφάνεια» το οποίο υλοποιείται αυτή την περίοδο σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου.

Επισκεφτείτε τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης και ζητήστε από το έμπειρο προσωπικό να σας υποδείξει το καταλληλότερο λουκάνικο και τυρί, ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο και την περίσταση. Εμπιστευθείτε τις προτάσεις τους για τους καλύτερους συνδυασμούς των παραδοσιακών εδεσμάτων και εντυπωσιάστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και τους φίλους σας.

Έχοντας συγκεντρώσεις τις απαραίτητες προμήθειες διοργανώστε ζεστές βραδιές για τα πρώτα κρύα βράδια του χειμώνα με τον μοναδικό τρόπο των Κρητικών και την εγγυημένη ποιότητα των σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ