Χιόνι και στην πόλη του Ηρακλείου

Χιόνι και στην πόλη του Ηρακλείου

Η κακοκαιρία "δείχνει τα δόντια της" μέχρι και στις παραθαλάσσιες περιοχές - Τί θα γίνει με τα σχολεία την Πέμπτη

Μέχρι και την πόλη του Ηρακλείου έφτασε η χιονόπτωση καθώς όπως είχαν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που φέρνει η κακοκαιρία "Μήδεια" έκαναν την εμφάνισή τους και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. 

Μιλώντας στο Livetalks ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, τόνισε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα εξακολουθήσουν έως αργά το μεσημέρι της Τετάρτης και επανέλαβε την έκκληση προς τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την κυκλοφορία στους δρόμους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.  

Αναφερόμενος στην απόφασή του να μείνουν κλειστά τα σχολεία σε όλη την περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου σήμερα και την Τετάρτη, τόνισε ότι η απόφαση ήταν "σωστή" καθώς συνεκτιμήθηκαν τόσο τα καιρικά φαινόμενα και οι ακατάλληλες συνθήκες υπό τις οποίες θα έκαναν μάθημα τα παιδιά, αλλά και η ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού.

Ερωτηθείς για το τί μέλλει γενέσθαι την Πέμπτη, είπε ότι η κατάσταση θα εκτιμηθεί εκ νέου την Τετάρτη, ανάλογα και με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Ακούστε τι είπε στο Livetalks ο Νίκος Συριγωνάκης:

Υπενθυμίζεται ότι τα προγνωστικά μοντέλα για την κακοκαιρία Μήδεια επιμένουν και οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για χιόνια και σε χαμηλότερα σημεία, όπως τα αστικά κέντρα, τείνουν να επιβεβαιωθούν, όσο φυσικά η ψυχρή αέρια μάζα κυριεύει την ατμόσφαιρα.

Οι μετεωρολόγοι, όπως ο κ. Μανώλης Λέκκας που μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, εκτιμούν πως από το απόγευμα και μετά το χιόνι θα πέφτει και σε χαμηλότερα υψόμετρα. "Θα είναι ευχάριστη εικόνα- νότα" σχολίασε ο ίδιος. Όπως υποστήριξε, η ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται να δώσει χιονοπτώσεις, αλλά όχι σε ακραίο βαθμό όπως το 2017 ή το 2004.

 

 

Φωτογραφία αρχείου 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ