Χωρίς καθαριστές, από αύριο, οι Αρχαιολογικοί χώροι

Σε αδιέξοδο στην "καρδιά" της τουριστικής σεζόν !

Μια ακόμη παρενέργεια της απόφασης του ελεγκτικού συνεδρίου που γνωμοδότησε πρόσφατα πως θα πρέπει να απολυθούν άμεσα όσοι συμβασιούχοι παραμένουν στις θέσεις τους πέραν της σύμβασης χρόνου που αρχικά υπέγραψαν, φέρνει σε αδιέξοδο τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας που μένουν χωρίς καθαριστές στην "καρδιά" της τουριστικής σεζόν !

Έτσι άμεσα θα πρέπει να σταματήσουν - αύριο κιόλας- οι συμβασιούχοι καθαρισμού και οι υπηρεσίες αναζητούν εμβαλωματικές λύσεις για να μη γεμίσουν σκουπίδια οι αρχαιολογικοί μας θησαυροί που αποτελούν πόλο έλξης για τους εκατομμύρια ξένους επισκέπτες που έχουν κατακλύσει φέτος τη χώρα μας.

Συνολικά για όλη τη χώρα χάνουν τη δουλειά τους 123 άτομα, ενώ στην Κρήτη σε αυτήν την κατηγορία υπάγονται συνολικά 12 εργαζόμενοι σε Κνωσσό, Αρχαιολογικό Μουσείο, Φαιστό και Γόρτυνα. 

Μιλώντας στο cretalive η Έφορος Αρχαιοτήτων Βασιλική Συθιακάκη, αναγνώρισε το πρόβλημα και μας αποκάλυψε πως αναζητεί λύσεις για την αντιμετώπιση του. "Δυστυχώς εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα όπως οι δήμοι να επαναπροκηρύξουμε τις θέσεις εργασίας καθώς δεν έχουμε ίδιους πόρους. Περιμένουμε οδηγίες από το Υπουργείο Πολιτισμού κεντρικά για το πως θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ωστόσο αναζητούμε λύσεις γιατί οι συμβασιούχοι ειναι στον αέρα και ειναι πια ευθύνη των κατά τόπους προϊσταμένων να βρουν λύση. Το πιθανότερο ειναι με άλλους εργαζόμενους από άλλες ειδικότητες να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, όπως Εργατοτεχνίτες που υπηρετούν σήμερα στους αρχαιολογικούς χώρους και αναγκαστικά με τη νέα σαιζόν να προκηρύξουμε τις θέσεις που έχουμε ανάγκη".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ