Χωρίς συμμετοχή πιστών η γιορτή του Ευαγγελισμού στην Κίσαμο

Εκ της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνεται ότι ο φετινός εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, εορτή και την οποία εορτάζει ο Ι. Μητροπολιτικός Ναός, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί δια την αποφυγή διασποράς της λοιμικής νόσου που μαστίζει και την Χώρα μας, δεν θα πραγματοποιηθεί ως είθισται.

Αντί αυτού το εσπέρας της εορτής, Τρίτη 24 Μαρτ., και από ώρα 5.00μ.μ. έως 7.00μ.μ. ο Ι. Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου θα παραμείνει ανοικτός, χωρίς να τελεστεί ο καθιερωμένος εόρτιος Εσπερινός, για όσους πιστούς επιθυμούν να προσέλθουν δια προσωπική προσευχή, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης. Την κυριώνυμο ημέρα, Τετάρτη 25 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος θα λειτουργήσει, ως Ιερεύς, μετ΄ ενός διακόνου και του απαραίτητου προσωπικού, χωρίς την συμμετοχή πιστών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελέσει την καθιερωμένη Δοξολογία και θα αναπέμψει ειδική δέηση-προσευχή υπέρ των ασθενούντων αδελφών μας. Την ημέρα της εορτής του Ευαγγελισμού (25 Μαρτίου) ο εορτάζων Μητροπολιτικός Ναός θα παραμείνει ανοικτός έως το μεσημέρι, ώρα 12.00μ. δι΄ όσους πιστούς επιθυμούν να προσέλθουν δια προσωπική προσευχή.

Θα έχει ευλογηθεί και άρτος, ο οποίος θα προσφέρεται εις τους πιστούς, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα. Επιμνημόσυνη δέηση εις το μνημείο πεσόντων δεν θα τελεστεί, σύμφωνα με σχετική απόφαση. Ας παρακαλέσουμε όλοι μας την Υπέρμαχω Στρατηγώ να ελευθερώσει, για άλλη μια φορά, το Γένος μας και τον κόσμο όλο από την οδυνηρή και σκληρή αυτή δοκιμασία που πλήττει όλη την ανθρωπότητα.

Πηγή: parakritika.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ