Χρυσοχοϊδης από Ανώγεια: Είμαι εδώ ως προσκυνητής του τόπου αλλά και ως εκπρόσωπος του νόμου

Χρυσοχοϊδης από Ανώγεια: Είμαι εδώ ως προσκυνητής του τόπου αλλά και ως εκπρόσωπος του νόμου

O υπουργός διαμήνυσε για ακόμα μια φορά πως παραβατικές συμπεριφορές δεν θα τις επιτρέψει

 

Ρεπορτάζ: Ευαγγελία Καρεκλάκη

 

"Είμαι εδώ ως προσκυνητής του τόπου αλλά και ως εκπρόσωπος του νόμου"  τόνισε από τα Ανώγεια, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ο Υπουργός έφτασε στο σημείο λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας,  Μιχάλη Καραμαλάκη αλλά και τον υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Κεφαλογιάννη, για την προγραμματισμένη σύσκεψη αναφορικά με την γενικότερη κατάσταση και την αστυνόμευση στην περιοχή του Μυλοποτάμου.

Τον Υπουργό υποδέχθηκαν "θερμά" Ανωγειανοί που τον καλοσώρισαν δια χειραψίας με το που έφτασε στην περιοχή, αλλά και ο δήμαρχος Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

1

Μάλιστα κατά την άφιξή του ο Υπουργός απευθυνόμενος στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο χαιρέτησε και είπε  χαρακτηριστικά "Είδατε που ήρθα;".

Η προγραμματισμένη σύσκεψη στο Δημαρχείο Ανωγείων ξεκίνησε αμέσως, ενώ το παρών μεταξύ άλλων έδωσε και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης,  η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, καθώς και παράγοντες των Ανωγείων και του Μυλοποτάμου.

1

 

Στην σύσκεψη, τοποθετήθηκαν φορείς αλλά και παράγοντες των δύο περιοχών, λέγοντας ουσιαστικά πως δεν θέλουν μέτρα καταστολής αλλά μια φιλική αστυνομία που θα εφαρμόζει το νόμο.

"Με την ανθρωπιά και το φιλότιμο μας πάτε και στη θάλασσα. Με το άγριο, επαναστατούμε και χάνουμε λίγο τον έλεγχο" είπε χαρακτηριστικά παράγοντας των Ανωγείων.

Από την πλευρά του δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης,  ανέφερε ότι, ακόμα η κοινωνία των Ανωγείων θρηνεί, ενώ σημείωσε πως  "προβλήθηκε μια εικόνα που δεν είναι όλος ο καμβάς. Όμως ατενίζουμε το μέλλον, σχεδιάζουμε και είμαστε σε θέση να πάμε μπροστά".

Επίσης ο Δήμαρχος, έκανε ειδική αναφορά στο Α.Τ της περιοχής, λέγοντας πως είναι υποστελεχωμένο και με διακυμάνσεις, καθώς την μία έχει δυνάμεις και την άλλη όχι, λέγοντας μάλιστα πως δρομολογείται η μετεγκατάσταση του σε πιο κεντρικό σημείο των Ανωγείων για να είναι πιο λειτουργικό.

Την ίδια ώρα και σε αρκετές τοποθετήσεις, θίχτηκε πολύ έντονα η στάση της πολιτείας ως προς τα κίνητρα που πρέπει να δώσει στους νέους του Μυλοποτάμου.

1

"Είμαι εδώ ως προσκυνητής του τόπου αλλά και ως εκπρόσωπος του νόμου" επεσήμανε από την πλευρά του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος με φιλότιμο και ανθρωπιά προσέγγισε τους κατοίκους των Ανωγείων με την ιστορία του τόπου και γεγονότα που σημάδεψαν την περιοχή, με αναφορές στους Γερμανούς αλλά και στον Νίκο Ξυλούρη.

Την ίδια ώρα ο υπουργός διαμήνυσε πως παραβατικές συμπεριφορές -όπως ζωοκλοπές, επιβολή του ισχυρότερου, "περίεργες" οδικές συμπεριφορές- δεν θα τις επιτρέψει, καλώντας τους πολίτες να πάρουν το κακό και αν το μετατρέψουν σε καλό!

«Καλώ τους Ανωγειανούς να μείνετε ανυπότακτοι στην αδικία, στην εκμετάλλευση, στην απανθρωπιά και τους  σκοτωμούς. Κι αν η βεντέτα είναι στις παραδόσεις σας, είστε παλικάρια και μπορείτε να τις αλλάξετε. Όσες πάλιωσαν και χάλασαν. Όχι μόνο γιατί το λέει ο νόμος, αλλά γιατί οι λεβέντες δεν είναι για να τους χαλάμε σε βεντέτες. Είμαι εδώ γιατί σέβομαι τους Ανωγειανούς και την ιστορία τους. Σέβομαι όμως και τη Δημοκρατία. Σέβομαι τον νόμο, αυτόν εκπροσωπώ. Η παρανομία στη δημοκρατία δεν είναι ανυπακοή, είναι έγκλημα. Ο νόμος δεν κάνει καμία εξαίρεση. Γιατί αν έκανε εξαιρέσεις, θα ήταν άδικος. Ο νόμος εφαρμόζεται το ίδιο στην Αθήνα, στα Ζωνιανά, στη Μάνη και στα Σφακιά», είπε χαρακτηριστικά. 

Μάλιστα για το τέλος ο Υπουργός άφησε μια μαντινάδα όλο νόημα: "Bεντέτες και παλιανθρωπιές τη φήμη μας μαυρίζουν, χαλούν ανθρώπινες ζωές κι όλους μας τ'αλανίζουν".

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι επιχειρησιακά όλα θα εξελιχθούν καλά ενώ δεσμεύτηκε ότι θα έρθει σύντομα με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ - για τρίτη φορά - επίσκεψη στο νησί.

Ανακοίνωσε, επίσης, την ενίσχυση των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων με επιπλέον 50 αστυνομικούς, όπως και με τεχνικά μέσα και οχήματα. «Θα επιδιώξουμε, μέσα από ένα επιχειρησιακό σχέδιο, να οδηγήσουμε τον νόμο και τη δημοκρατική τάξη της περιοχής στα κανονικά επίπεδα. Να λειτουργήσουμε στο επίπεδο της αποτροπής και της πρόληψης, έτσι ώστε να βελτιώσουμε συνολικά το κλίμα της κοινωνικής ειρήνης στην περιοχή», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάθε ΤΑΕ θα ενισχυθεί με 4 νέα οχήματα. 

 

 

Μετά το πέρας της σύσκεψης, οι Ανωγειανοί παρέθεσαν γεύμα στο Υπουργό ενώ στη συνέχεια ο ίδιος κατευθύνθηκε στο Γαράζο και στα ΤΑΕ Μυλοποτάμου για να συναντήσει όλο το προσωπικό της υπηρεσίας, μαζί και τους νέους αστυνομικούς που τοποθετήθηκαν πρόσφατα για να ενισχύσουν τα ΤΑΕ.

 Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη σύσκεψη με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, ο Υπουργός είχε επισημάνει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή θα διπλασιαστούν, γνωστοποιώντας πως θα υπάρξει ενιαία έδρα για το Αστυνομικό Τμήμα και το ΤΑΕ Μυλοποτάμου, προκειμένου να ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία εκεί. 

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ