Η αγάπη μοσχοβολάει... μαγειρευτό φαγητό!

Κατερίνα Παντινάκη
Κατερίνα Παντινάκη
Η αγάπη μοσχοβολάει... μαγειρευτό φαγητό!

"Κανένας χωρίς Φαγητό" στο Ηράκλειο

Της Κατερίνας Παντινάκη

Οι καλλιτέχνες κατέβηκαν από τη σκηνή, τα φώτα έσβησαν, θέατρα και νυχτερινά κέντρα ερήμωσαν, νοσταλγώντας απογεύματα και βράδια πολιτισμού και διασκέδασης. Κι όμως, όσο δύσκολα κι αν περνούν οι άνθρωποι των Τεχνών, υπερέβησαν το "εγώ" που ο καθένας μας "υπηρετεί" κι έστρεψαν το βλέμμα τους στο συνάνθρωπο.
Η ιδέα για την πρωτοβουλία "Κανένας Χωρίς Φαγητό" ανήκει στην τραγουδίστρια Βάλια Ειρηναίου, η οποία γρήγορα βρήκε συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους: τον Στράτο Κουμπά, την Εύα Καλμπάκη, την Τζωρτζίνα Αλεξάκη, το Μάνο Μακρόπουλο, την Πόπη Ξενικάκη, το Γιάννη Φούσκα αλλά και πολλούς ακόμη Ηρακλειώτες που "σήκωσαν το χέρι", προθυμοποιούμενοι να βοηθήσουν.

Στις 10 Νοεμβρίου το πρώτο "τραπέζι" ήταν γεγονός... έκτοτε τα προσφερόμενα τρόφιμα και άλλα απαραίτητα πολλαπλασιάστηκαν, ομοίως και οι μερίδες και μέσα σε λίγα 24ωρα, τα μηνύματα που λαμβάνουν είτε προσωπικά είτε στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook έρχονται ως άλλος "χείμαρρος αγάπης" για να επιβεβαιώσουν ότι ακόμη και σε συνθήκες lockdown, υπάρχει τρόπος να απλώσουμε ένα χέρι βοήθειας.

Καλλιτέχνες φαγητό

Η προσπάθεια για να μη μείνει "Κανένας χωρίς Φαγητό" θα συνεχιστεί καθ'όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ενώ οι καλλιτέχνες από την πλευρά τους ζητούν αφενός ενημέρωση για το που υπάρχει κόσμος που χρειάζεται φαγητό κι αφετέρου την ευγενική προσφορά όποιου έχει τη δυνατότητα, ώστε να συνεχίσουν να μαγειρεύουν και να προσφέρουν.
Οι κατσαρόλες στήνονται καθημερινά, εκτός Κυριακής, από τις 09.30 το πρωί ως τις 14.00 το μεσημέρι, στο χώρο της οδού Σαπουτιέ στο νούμερο 10, πίσω από το ξενοδοχείο Αστόρια.

"Με βοήθεια και αγάπη, με σεβασμό για όλους εκείνους εκεί έξω που μας έχουν ανάγκη... " - επισημαίνεται χαρακτηριστικά.*Φωτογραφία εξωφύλλου από τον χρήστη Buenosia Carol στο Pexels

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ