Η "Αγωνιστική Συσπείρωση" των εργαζομένων στο Βενιζέλειο για τα αποτελέσματα των εκλογών

Η "Αγωνιστική Συσπείρωση" των εργαζομένων στο Βενιζέλειο για τα αποτελέσματα των εκλογών

Είχαν διεξαχθεί στις 9 Ιουνίου

Στα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Σωματείο Εργαζομένων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η παράταξη "Αγωνιστική Συσπείρωση". Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

"Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» χαιρετίζει τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που συμμετείχαν μαζικά στις εκλογικές διαδικασίες του Συλλόγου μας στις 9/6 για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου - Εξελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων στη ΠΟΕΔΗΝ. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που στήριξαν την ΑΣΥ με την ψήφο τους στις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων Βενιζελείου, χαιρετίζουμε επίσης και τους συναδέλφους που δεν κατάφεραν να στηρίξουν της ΑΣΥ παρά την πρόθεσή τους, αφού με ευθύνη του ΔΣ, δεκάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν εκτός μητρώου χωρίς καμία ενημέρωση!

Στις εκλογές έγινε ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια αναχαίτησης του εκφυλισμού του σωματείου και μετά από πολλά χρόνια η παράταξή μας θα έχει δυο εκπροσώπους στο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου και δυο εκπροσώπους στη ΠΟΕΔΗΝ:

Αγωνιστική Συσπείρωση

Η ενίσχυση της ΑΣΥ αποτελεί μήνυμα των εργαζόμενων για να την ανάγκη να βγει το σωματείο από τη φαύλο κύκλο της αδράνειας, κόντρα στο διαχωρισμό εργαζομένων ανάλογα με τη σύμβαση εργασίας τους που επιδίωκε η προηγούμενη διοίκηση και να μπουν οι βάσεις για αλλαγή συσχετισμών προς όφελος των εργαζομένων. Αποτελεί μήνυμα των εργαζομένων που έδωσαν μάχες μες την πανδημία για την ενίσχυση του δημόσιού συστήματος υγείας που ένωσαν τη φωνή τους με όλους τους μαχόμενους υγειονομικούς της χώρας, που πάλεψαν και παλεύουν για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, κόντρα στην εκκωφαντική σιωπή της δήθεν ανεξάρτητης παράταξης «Ανεξάρτητη κίνηση εργαζομένων» (ΔΑΚΕ), της ως τώρα πλειοψηφούσας παράταξης (ΠΑΣΚΕ) που είτε φανερά ως πολιτικές δυνάμεις είτε με το μανδύα του «ανεξάρτητου» και ακομμάτιστου προωθούν τις κυβερνητικές επιλογές και πρωτοστατούν στον εκφυλισμό των συλλογικών διαδικασιών. Χαρακτηριστική είναι η στάση των εκπροσώπων τους στην πρώτη συνεδρίαση και σύσταση του νέου ΔΣ, όπου αρνήθηκαν την πρόταση της ΑΣΥ για αναλογική εκπροσώπηση στις θέσεις του προεδρίου, με αποτέλεσμα να καταλάβουν όλες τις θέσεις. 

 

Είναι εμφανείς για εμάς οι προθέσεις τους. «Μία από τα ίδια», η μόνη τους έγνοια είναι η μοιρασιά των θέσεων, και όχι οι ανάγκες των εργαζομένων του Νοσοκομείου μας. Από την πρώτη στιγμή η παραταξή μας ξεκαθάρισε οτί στόχος μας είναι να αντιπαλέψουμε αυτή τη λογική που επικρατεί τόσο καιρό, όπου το ΔΣ του Σωματείου είναι άφαντο από τους αγώνες, και μόνο τους ενδιαφέρει να μένουν οι εργαζόμενοι μακρυά από τις διεκδικήσεις τους.

Οι εκλεγμένοι της ΑΣΥ με αίσθημα ευθύνης θα παλέψουν και μέσα από το ΔΣ του σωματείου για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και τη βελτίωση των συνθηκών δουλειάς των υγειονομικών, θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων σε κάθε μικρή ή μεγάλη διεκδίκηση, παντού, ανεξαρτήτως κυβέρνησης και διοίκησης. Σταθερά θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε τους υπευθύνους της αντεργατικής πολιτικής και τις βαθύτερες αιτίες των προβλημάτων, αντιπαλεύοντας τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια που καλλιεργούνται συστηματικά, θα δώσουμε τη μάχη για να ενταχθούν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι ενεργητικά στη μάχη για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους θα επιδιώκουμε το συντονισμό δράσης με τα υπόλοιπα σωματεία υγειονομικών.

Για να έχουν αποτέλεσμα οι αγώνες πρέπει να είναι μαζικοί, γι' αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους να λαμβάνουν ενεργά μέρος στις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου μας, τις συνελεύσεις, τις συσκέψεις, τις απεργίες, τις κινητοποιήσεις, όσοι δεν είναι ήδη, να γίνουν μέλη του σωματείου σε πείσμα των λοιπών πολιτικών δυνάμεων που επιδιώκουν με κάθε τρόπο την απομαζικοποίηση του σωματείου, την αποδυνάμωση της συνδικαλιστικής και αγωνιστικής του δράσης. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου να γίνουν πρωταγωνιστές και όχι θεατές των εξελίξεων!

Μπροστά μας έχουμε μια από τις μεγαλύτερες μάχες, αυτή της υπεράσπισης του 8ωρου, της απεργίας και μια σειρά άλλων δικαιωμάτων που το ξήλωμά τους έχει αρχίζει από 1990 και συνεχίζεται από όλες τις μετέπειτα κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ). Δώσαμε ισχυρή απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ξηλώσει ό,τι απεργιακό δικαίωμα έχει μείνει όρθιο στις πανελλαδικές απεργίες 10/06 και 16/6 με τη συμμετοχή των συμβασιούχων του νοσοκομείου μας στην μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ δίνοντας το μήνυμα ότι οι μάχες που έχουμε να δώσουμε δεν σταματάνε στις κάλπες! Συνεχίζουμε-κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και διεκδικούμε:

-Κατάργηση του αντεργατικού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση , να μείνει στα χαρτιά.

- Κατάργηση διατάξεων των νόμων, που ενσωμάτωναν τη «διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου».

- Κατάργηση του νόμου του 2017 για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των γιατρών ΕΣΥ.

- Κατάργηση διατάξεων περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος σε απεργία.

- Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας  .

- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας.

- Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά όλων όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ