Η ανάπτυξη της Κρήτης στην εκδήλωση του Ιδρύματος Konrad Adenauer

Η ανάπτυξη της Κρήτης στην εκδήλωση του Ιδρύματος Konrad Adenauer

Επί τάπητος τέθηκαν τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα του νησιού και η ανάγκη αναθεώρησης του τουριστικού προτύπου της Κρήτης

Η Αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Konrad Adenauer για την Ελλάδα και την Κύπρο διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα “Κρήτη: Οικονομικές Πολιτικές & Ανάπτυξη”.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Grecotel Creta Palace στο Ρέθυμνο τοποθετήθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης μεταξύ άλλων για το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, για το αεροδρόμιο στο Καστέλι καθώς και για τη στρατηγική σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην Κρήτη. Παράλληλα, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη εξέφρασε την ανάγκη αναθεώρησης του τουριστικού προτύπου της Κρήτης στη μετά την πανδημία εποχή και ανέλυσε την πρόταση του Υπουργείου για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ και καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Βέττας αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και ανέλυσε τις προϋποθέσεις για την ενδυνάμωση του παραγωγικού υποδείγματος της Κρήτης.

Ίδρυμα Adenauer

Η Αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Konrad Adenauer για την Ελλάδα και την Κύπρο με γνώμονα το όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης και με προσανατολισμό σε μια κοινωνική οικονομία της αγοράς εμβαθύνουμε ιδιαίτερα στην αναπτυξιακή πολιτική, όπως και στο μέλλον στην πολιτική συνεργασία σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Οικονομικά και κοινωνικοπολιτικά ερωτήματα θα τύχουν επεξεργασίας και αντιμετώπισης στο πλαίσιο των συζητήσεων, ειδικών συνεδρίων, workshops και προγραμμάτων ερευνών και διαλόγου που συστηματικά οργανώνουμε.

Ιδρυμα Adenauer

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ