Η αναστολή των ανεμβολίαστων δεν προκάλεσε προβλήματα στα νοσοκομεία της Κρήτης

Η αναστολή των ανεμβολίαστων δεν προκάλεσε προβλήματα στα νοσοκομεία της Κρήτης

Τι λένε στο Cretalive η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης

Χωρίς προβλήματα τα νοσοκομεία της Κρήτης, μετά την αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών, σύμφωνα τη Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Λένα Μπορμπουδάκη.

Όπως είπε μιλώντας στην κάμερα του Cretalive, η διαδικασία επίδοσης των σχετικών εγγράφων στους υγειονομικούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο συνεχίζεται κανονικά. "Δεν αναμένεται να έχουμε σοβαρές δυσκολίες στην κάλυψη των κενών" τόνισε την ίδια ώρα.

Παράλληλα η κ Μπορμπουδάκη σημείωσε πως αναμένεται από το Υπουργείο Υγείας και η σχετική διάταξη για άμεση κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν, προσθέτοντας πως έχει γίνει πολύ καλός σχεδιασμό και με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και στην Πρωτοβάθμια "ώστε να μην υπάρξει έκπτωση στις υπηρεσίες υγείας ευρύτερα στις υγειονομικές δομές της Κρήτης".

 

"Τα άτομα αυτά θα λείψουν από το σύστημα υγείας" δήλωσε από την πλευρά του, αναφερόμενος στο θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, κ.  Λάμπρος Βαμβακάς.

"Πρέπει να βρεθούν οι τρόποι να αναπληρωθούν" είπε και συμπλήρωσε πως "υπάρχουν ανάγκες που είναι συνεχώς αυξανόμενες και λόγω της πανδημίας αλλά και των άλλων ασθενειών που πρέπει να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία".

"Αυτή τη στιγμή λέγεται ότι υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο για να αναπληρωθούν τα κενά αυτά και με εσωτερικές μετακινήσεις που έχουν σταματήσει οι άδειες, όμως αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι πως αυτά τα άτομα θα αντικατασταθούν για να μπορέσει να λειτουργήσει πλήρως το σύστημα υγείας." τόνισε ο ίδιος σε δηλώσεις του στο Cretalive.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ