Η δευτερολογία του Ανδρέα Ξανθού στη σημερινή συζήτηση Επ. επερώτησης για την πανδημία

Η δευτερολογία του Ανδρέα Ξανθού στη σημερινή συζήτηση Επ. επερώτησης για την πανδημία

Βέλη κατά Θ.Πλεύρη και κυβέρνησης

Η δευτερολογία του Α.Ξανθού

Η ανακοίνωση του Ανδρέα Ξανθού

Απέφυγε να απαντήσει ο κ. Πλεύρης στα καίρια ερωτήματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την υγειονομική τραγωδία του covid-19 στη χώρα μας.

Γιατί, ενώ η Ελλάδα κατέγραψε ελάχιστα κρούσματα στην πρώτη φάση της πανδημίας όταν όλη η ανθρωπότητα ήταν απροετοίμαστη και δοκιμαζόταν, συγκαταλέγεται αυτή τη στιγμή τόσο ψηλά στα ποσοστά θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων μεταξύ των χωρών της Ευρώπης;

Γιατί δεν προχωρά σε μια έκθεση αποτίμησης του τι δεν πήγε καλά με την πανδημία και την ανταπόκριση του συστήματος.

Γιατί, ενώ οι διεθενείς οργανισμοί, οι ειδικοί, οι πολίτες της χώρας και η κοινή λογική συμφωνούν ότι χρειάζεται επένδυση σε δημόσια συστήματα υγείας, η κυβέρνηση με το αναγγελθέν νομοσχέδιο προχωρά σε μέτρα ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ;

Ο κ. Πλεύρης ξεπέρασε κάθε όριο θρασύτητας, είπε ο κ. Ξανθός, καθώς παρουσίασε μια περίπου άμεμπτη εικόνα για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της ΝΔ στην πανδημία λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που διέλυσε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τα νοσοκομεία. Έφτασε μάλιστα να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τις φαρμακευτικές εταιρείες, όταν η δική του κυβέρνηση ψήφισε διάταξη στη βουλή τον Οκτώβρη με την οποία μείωνε το clawback (τα ποσά που επιστρέφουν οι φαρμακευτικές στο κράτος) κατά περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος τετραετίας, που ήταν και το βασικό αίτημα της φαρμακοβιομηχανίας. 

Μετά από ένα διάλλειμμα υποκριτικής και ατελούς στήριξης προς το ΕΣΥ λόγω πανδημίας, είπε ο κ. Ξανθός, η ΝΔ επιστρέφει στο "βασικό σενάριο", τη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της ιδιωτικοποίησης του συστήματος υγείας. Δεν έχει πάρει το μάθημα της πανδημίας, είναι εκτός υγειονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας, κατέληξε ο κ. Ξανθός.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ