Η ΕΓΕΣΥΝΗ συμμετέχει στην απεργία

Newsroom
Newsroom

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση

Η ΕΓΕΣΥΝΗ συμμετέχει στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου και με ανακοίνωση της καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Όπως αναφέρει:

 

H EΓΕΣΥΝΗ συμμετέχει στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη. Καλούμε τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων και των δομών της ΠΦΥ του νομού μας να συμμετέχουν στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική του κέρδους που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές!
Η πολιτική «κόστους–οφέλους», που έκοψε το νήμα της ζωής στους 57 συνανθρώπους μας στο έγκλημα των Τεμπών πριν από ένα χρόνο, ευθύνεται και για τα τραγικά αδιέξοδα, με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά υγειονομικοί και ασθενείς.
Η κυβέρνηση της ΝΔ απογειώνει την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας. Αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες και να μπορούν όλοι οι ασθενείς να χειρουργούνται έγκαιρα, χωρίς να αναγκάζονται να ξανά πληρώσουν, επιβάλλει νόμιμο κρατικό «φακελάκι» μέχρι και 2.000 ευρώ στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Οι υπόλοιποι ασθενείς καταδικάζονται να περιμένουν στις ψηφιακές λίστες αναμονής της ντροπής.
Αντί για ουσιαστικές αυξήσεις των μισθών όλων των υγειονομικών και για αυτοτελή μειωμένη φορολόγηση των εφημεριών, το υπουργείο μας καλεί να δουλεύουμε ακόμη περισσότερες ώρες για να αυξήσουμε τις αποδοχές μας από τις τσέπες των ασθενών, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και να στρέψει το λαό εναντίον μας, λέγοντας ότι, για να ικανοποιήσει το αίτημά μας για αυξήσεις, χρειάζεται να επιβάλλει ένα επιπλέον ΕΝΦΙΑ.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα για:
Αυξήσεις μισθών που να καλύπτουν την αύξηση του πληθωρισμού. Διπλασιασμό αποζημίωσης και αυτοτελή φορολόγηση εφημεριών.
Διπλασιασμό προσωπικού δημόσιων νοσοκομείων και ΠΦΥ. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
Να μην συγχωνευτεί, να μην κλείσει, κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο.
Να μπει τέλος στο αίσχος των μετακινήσεων γιατρών.
Όχι στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία
Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας. Κατάργηση κάθε είδους πληρωμών των ασθενών .
Δωρεάν υγεία για όλο το λαό!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ