Η Ένωση Λιμενικών Κρήτης για το Προεδρικό Διάταγμα μεταθέσεων

Η Ένωση Λιμενικών Κρήτης για το Προεδρικό Διάταγμα μεταθέσεων

Στη νεοσύστατη Ένωση συμμετέχουν λιμενικοί και από τους τέσσερις νομούς του νησιού

Την εναρμόνιση του Προεδρικού Διατάγματος των μεταθέσεων με αυτά των άλλων δύο Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομίας-Λιμενικού) ζητά με έμφαση η νεοσύστατη Ένωση Λιμενικών Κρήτης, στην οποία συμμετέχουν λιμενικοί και από τους τέσσερις νομούς του νησιού.

Το νέο αυτό πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο, το οποίο έχει ήδη ενταχθεί στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών, φιλοδοξεί να δώσει, όπως υποστηρίζει, ένα διαφορετικό στίγμα στον χώρο του συνδικαλισμού προς όφελος του συνόλου των συναδέλφων, σε υπηρεσιακό και ανθρώπινο επίπεδο. Φιλοδοξεί να διαφοροποιηθεί από πρακτικές και περπατημένες που έχουν απαξιώσει, όπως αναφέρεται, τον συνδικαλισμό στην συνείδηση πολλών συναδέλφων τους. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Λιμενικών Κρήτης εμφανίζεται άκρως καυστική, με οξεία κριτική διάθεση σε ό,τι αφορά στα συνδικαλιστικά πράγματα στο Λιμενικό Σώμα.

Παράλληλα εκθέτει τους λόγους ύπαρξης και συγκρότησης της και «συστήνεται» εντός και εκτός Λιμενικού Σώματος. «Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των στελεχών για μια διαφορετική φωνή εκπροσώπησης ιδρύσαμε περί τα μέσα Μαΐου το επαγγελματικό, μη κερδοσκοπικό, σωματείο για τους Λιμενικούς Υπαλλήλους που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές των Νομών Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου, με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ» το οποίο και εντάχθηκε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών όπου συμμετέχουν άλλα επτά (07) πρωτοβάθμια σωματεία Λιμενικών. Εισερχόμαστε σε Νέα Εποχή!!! Καλούμαστε να δώσουμε το παρών για την προστασία – προαγωγή – στήριξη των έννομων συμφερόντων, των δικαιωμάτων καθώς και των δίκαιων αιτημάτων πάσης φύσεως των Συναδέλφων - Στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Καλούμαστε να προωθήσουμε τον εκδημοκρατισμό, φρονώντας ότι τυχόν αντίθετες προσπάθειες ανήκουν σε άλλες εποχές, οι οποίες έχουν παρέλθει! Εγγυόμαστε ότι θα σταθούμε ΔΙΠΛΑ στον Συνάδερφο, μεμονωμένα αλλά και μαζικά προκειμένου να υπάρξει εξασφάλιση καλύτερων και ευνοϊκότερων συνθηκών εργασίας! Οραματιζόμαστε ένα σύγχρονο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο θα αντιμετωπίζει τα στελέχη πρώτα ως ανθρώπους και μετά ως εργαζόμενους, διασφαλίζοντας σε αυτά διατήρηση της οικογενειακής τους συνοχής, το δικαίωμα του να προσφέρουν στην οικογένειά τους σταθερότητα και προγραμματισμό. Για τον λόγο αυτό απαιτούμε την εναρμόνιση του Π.Δ. μεταθέσεων με αυτό των άλλων δύο (02) Σωμάτων Ασφαλείας. Σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή. Να αποτάξουμε τις δεσμεύσεις οι οποίες οπισθοδρομούν το Λιμενικό Σώμα , τα στελέχη και τον συνδικαλισμό του.

Για τους σκοπούς του σωματείου δημιουργήθηκε η σελίδα https://www.enosi-limenikon-kritis.eu/ στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο, τρόποι εγγραφής μέλους, εφημερεύοντα φαρμακεία Κρήτης και συμβεβλημένοι Ιατροί».

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ