Η επόμενη πεζοπορία του Ορειβατικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου
Την Κυριακή 28 Ιουλίου
Την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει εύκολη κυκλική απογευματινή πεζοπορία για τα μέλη και τους φίλους του, στο πανέμορφο και ιστορικό δάσος του Κρούστα.
Η πορεία που θα ακολουθηθεί, όπως την περιγράφει ο Σύλλογος:
Ξεκινάμε από την τοποθεσία Τούρκισσες, περνάμε από το ύψωμα Φορτέτσα, τόπο λατρείας ή παρατηρητήριο, καθώς βρισκόταν στα όρια των αρχαίων πόλεων Λατούς και Ιεράπυτνας. Κατόπιν συναντάμε παραδοσιακό καλά σωζόμενο αλώνι, τρία κυκλικά πηγάδια για αποθήκευση νερού ή σιτηρών των μινωικών χρόνων και τέλος τη θέση Ασφεντάμους, όπου έχει εντοπισθεί αρχαίος αγροτοκτηνοτροφικός οικισμός 4000 χρόνων. Επιστρέφουμε στην αφετηρία μας και μπορούμε από κει να προσεγγίσουμε ακόμα τη σπηλιά των ανταρτών, που βρίσκεται δίπλα στο δρόμο.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή απόγευμα στις 5:00. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα (παρακαλείσθε να δώσετε 5€ στον οδηγό.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: Φακός κι αντιανεμικό μπουφάν, ανάλογα τις καιρικές συνθήκες
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: 3 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)
ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 5 χιλιόμετρα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1
ΑΡΧΗΓΟΣ: Γιώργος Βαρδάκης
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μαρία Μετζογιαννάκη (τηλ.6973363701)
- Επίσκεψη Ν. Παπαβασιλείου στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
- Χ. Μαμουλάκης: "Δεν αναγνωρίζεται η ιδιοκτησία του Δήμου Ηρακλείου στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης"
- Γ. Μαλανδράκης: "Ήταν σημαντικό το έργο της καταργηθείσας σχολικής επιτροπής"
