Η εστίαση επέστρεψε, το ίδιο και οι προσδοκίες

Η εστίαση επέστρεψε, το ίδιο και οι προσδοκίες

Ανέβασαν ρολά έξι μήνες μετά οι επιχειρήσεις του κλάδου

Ρολά ανέβασε τη Δευτέρα του Πάσχα και επίσημα η εστίαση, που επαναλειτουργεί με νέους υγειονομικούς περιορισμούς μετά από 6 μήνες παρατεταμένου λουκέτου.

Νωρίς το πρωί έγινε η επανεκκίνηση του κλάδου και στο Ηράκλειο με τις επιχειρήσεις να ανοίγουν και πάλι τις πύλες τους στους πολίτες.

Ως μια διαφορετική ημέρα, χαρακτήρισε την σημερινή η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου, κ  Μαρία Αντωνακάκη, με δηλώσεις της στην κάμερα του Cretalive, αναφορικά με το άνοιγμα της εστίασης και την επανεκκίνηση του κλάδου.

"Από σήμερα είναι μια διαφορετική μέρα για μας, που μετά από τόσες μέρες είχαμε την αγωνία να επιστρέψουμε στις θέσεις μας, στους εργαζόμενους μας, στους πελάτες μας και να μπούμε από την αρχή πάλι, στην επάνοδό μας έτσι όπως πρέπει να είμαστε, πάντα με την τήρηση των υγειονομικών κανόνων έτσι ώστε οι πελάτες μας ασφαλείς να να μπορούμε να συνεχίσουμε το επιχειρείν, μιας και ο κλάδος της εστίασης είναι ο πυλώνας της οικονομίας, και επιφέρει τεράστια έσοδα" είπε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της.

Την ίδια ώρα σχολίασε πως θα πρέπει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα, ενώ τόνισε ότι και η ατομική ευθύνη παίζει το ρόλο της,

Παράλληλα η κ. Αντωνακάκη σχολίασε και για το μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση.

"Στην αρχή το μετρό δυσανασχέτησε τους επιχειρηματίες, πανελλαδικά υπήρχε αντίδραση μεγάλη", σχολίασε σημειώνοντας πως με βάση και την σχετική από τους αρμόδιους ενημέρωση, πρόκειται για μέτρο προσωρινό. "Δεν νοείται να ανοίξει η τουριστική σεζόν χωρίς μουσική" κατέληξε.

 

 

"Μετά από έξι μήνες πάλι εδώ,είναι μεγάλο το διάστημα και θεωρώ απαράδεκτό να είμαστε ανοικτά χωρίς μουσική",  σχολίασε την ίδια ώρα ο ιδιοκτήτης cafe bistro εστιατόριο, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου κ. Λεωνίδας Αρετάκης.

 Ο ίδιος χαρακτήρισε απαράδεκτο επίσης το γεγονός ότι "τρέχει η διαδικασία self test του προσωπικού με κλειστές πλατφόρμες, με το προσωπικό να μην μπορεί να πάει από το φαρμακείο να το πάρε, γιατί το ΑΜΚΑ δεν φαίνεται".

"Ευελπιστούμε ότι θα γυρίσουν οι Ηρακλειώτες και θα δούμε κόσμο ξανά στο μαγαζί μας" αισιοδοξώντας για τις ημέρες που έρχονται.

 

 

"Όπως βλέπετε ανοίξαμε και εμείς ως δημοτική επιχείρηση τα καταστήματα εστίασης με την ναυαρχίδα των καταστημάτων εστίασης στο Δήμο Ηράκλειου, το ΜΑΡΙΝΑ" ανέφερε σε δηλώσεις της η πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη, στέλνοντας τις δικές τις ευχές ενόψει των ημερών.

"Ο κόσμος ξεκίνησε όχι δειλά αλλά δυναμικά και αυτό είναι σημαντικό, δείχνει ότι θέλει να αποκτήσει, να κερδίσει την ελευθερία του ξανά" συνέχισε μιλώντας στην κάμερα του Cretalive και συμπλήρωσε  πως "αυτά πρέπει να γίνουν με προσοχή και με σεβασμό απόλυτο στα πρωτοκολλά που οι επιστήμονες που έχουν οριοθετήσει και ορίσει".

Σχολίασε μάλιστα πως το προσωπικό των δημοτικών επιχειρήσεων έχει περάσει μια επιμόρφωση εως προς τους κανόνες λειτουργίας ενώ παράλληλα έκανε έκκληση στους πολίτες να σέβονται απολύτως τις σχετικές υποδείξεις.

"Το προσωπικό είναι εκπαιδευμένο ήδη έχει περάσει μια επιμόρφωση πάνω σε αυτό, εκείνο που θα παρακαλούσαμε είναι να , γιατί είναι για το συμφέρων όλων μας προκειμένου να κερδίσουμε ξανά την ελευθερία μας το επόμενο διάστημα"

 

 

Δείτε επίσης:

Επιστροφή στην... κανονικότητα και για την εστίαση

Η εστίαση άνοιξε, οι Ηρακλειώτες... αναζητούνται!

Ανεβάζει ρολά η εστίαση - Στις 23:00 η απαγόρευση κυκλοφορίας 

Με προσδοκίες για "ανάσταση" ετοιμάζουν το άνοιγμα της εστίασης

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ