Η χαλάρωση των μέτρων τις γιορτές φέρνει τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων τον Ιανουάριο

Η χαλάρωση των μέτρων τις γιορτές φέρνει τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων τον Ιανουάριο

"Μόνο αν προσέξουμε πάρα πολύ την ατομική μας συμπεριφορά θα μπορέσουμε στο τέλος του μήνα να συμπιέσουμε τα κρούσματα γύρω στα 40 ανά ημέρα ημέρα" σχολιάζει ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Επανήλθε με νέο γράφημα σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρας ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Διευθυντής στην Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου,  Νίκος Τζανάκης.

Σε ανάρτηση του στο Facebook ο καθηγητής -που σημειωτέον έχει εμβολιαστεί ήδη κατά της πανδημίας-  προχωρά σε "μια πρώτη ανάλυση  με την αποτίμηση της επίδρασης των γιορτών στη δυναμική της πανδημίας", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Με βάση τα δεδομένα που παρουσιάζει,  η επίδραση της άρσης των μέτρων κατά την διάρκεια των εορτών είναι εμφανής καθότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγαλύτερος, σε σχέση με προηγούμενες προβλέψεις.

1

"Αντί αυτή την εβδομάδα να έχουμε κρούσματα 200-400/ημέρα, έχουμε 600-800. Η δυναμική αυτή οδηγεί στην πρόβλεψη ότι θα διατηρηθούμε όλο τον Ιανουάριο σε τριψήφια νούμερα πολύ κοντά στα 700 κρούσματα ανά ημέρα" αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής τονίζοντας πως "μόνο αν προσέξουμε πάρα πολύ την ατομική μας συμπεριφορά θα μπορέσουμε στο τέλος του μήνα να συμπιέσουμε τα κρούσματα γύρω στα 400/ημέρα".

Ωστόσο στην όλη υπόθεση όπως σχολιάζει ο καθηγητής υπάρχει και ένα καλό  "Μάλλον αποφύγαμε την έκρηξη της πανδημίας εξαιτίας των γιορτών όπως περίμεναν πολλοί. Έτσι ευτυχώς η καμπύλη συνεχίζει να δείχνει αποκλιμάκωση αν και με επιβραδυνόμενο ρυθμό...κάτι είναι και αυτό" καταλήγει ο κ Τζανάκης.

 

Η ανάρτηση του κ. Τζανάκη


1

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ