Η ΚΟΒ Κισσάμου του ΚΚΕ και το Τ.Σ Χανίων της ΚΝΕ για το οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης στην Κίσσαμο

Newsroom
Newsroom

Την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση μετά από πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων Κισσάμου

Η Κομματική Οργάνωση Κισσάμου του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Χανίων της ΚΝΕ, χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται στο Καστέλι από σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα. Οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Κισσάμου διεκδικούν να δοθεί λύση στο οξυμένο ζήτημα της σχολικής στέγης στην περιοχή.

Την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση μετά από πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων Κισσάμου. Στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της περιοχής, συμμετείχαν δεκάδες εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς.

Η ΚΟΒ Κισσάμου του ΚΚΕ και του Τ.Σ Χανίων της ΚΝΕ για το οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης στην Κίσσαμο

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στέκεται δίπλα στον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας στην Κίσσαμο που διεκδικούν το αυτονόητο, σύγχρονα και ασφαλήσχολικά κτήρια.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων, των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών η κατάσταση στην Κίσσαμο είναι εκρηκτική. Οι μαθητές του Λυκείου και του ΕΠΑΛ της περιοχής από το 2019 κάνουν μάθημα σε ΠΡΟΚΑΤ, αφού το σχολικό συγκρότημα του Λυκείου και ΕΠΑΛ του Καστελίου κρίθηκε ακατάλληλο μετά τον σεισμό του 2019.

Η ΚΟΒ Κισσάμου του ΚΚΕ και του Τ.Σ Χανίων της ΚΝΕ για το οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης στην Κίσσαμο

Ειδικότερα στην ανακοίνωση τονίζουν:
    

"Για χρόνια ακούν υποσχέσεις από κυβερνητικούς βουλευτές, από τις τοπικές αρχές ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα.Ακόμα και σήμερα, 4,5 χρόνια μετά δεν υπάρχει καμία εξέλιξη όσο αφορά το χρονοδιάγραμμα για κατασκευή νέου σχολείου. Μάλιστα μέχρι πέρυσι οι μαθητές του ΕΠΑΛ αποφοιτούσαν χωρίς να έχουν κάνει ούτε μια εργαστηριακή ώρα. Μόνο μετά από τον οργανωμένο αγώνα τους, κατάφεραν να στηθούν ακόμα και αυτά τα ΠΡΟΚΑΤ που έχουν.Ταυτόχρονα σε τραγική κατάσταση είναι το κτήριο του 5ου Νηπιαγωγείου, ενώ στο 1ο Δημοτικό και στον Δραπανιά ακόμα και τα ΠΡΟΚΑΤ τα οποία στεγάζουν τους μαθητές είναι ληγμένα. Στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου έχει κοπεί η δωρεάν σίτιση από το 2015, ενώ δεν υπάρχει παιδικός σταθμός στον πρώην Δήμο Ινναχωρίου. Ταυτόχρονα οι γονείς ανέδειξαν το γεγονός ότι σε ολόκληρο τον Δήμο Κισσάμου δεν υπάρχει βρεφονηπιακός σταθμός.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που εφαρμόζεται και θεωρεί τις ανάγκες του λαού κόστος. Είναι η πολιτική που ακολουθούν όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν και εξειδικεύεται σε τοπικό επίπεδο, στους Δήμος και στις Περιφέρειες, με την μεταφορά αυξημένων αρμοδιοτήτων στους Δήμους, την ίδια στιγμή που πετσοκόβεται η κρατική χρηματοδότηση, αυξάνονται τα δημοτικά τέλη και τα κάθε λογής χαράτσια.
    

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς της Κισσάμου να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Στεκόμαστε δίπλα τους και διεκδικούμε εδώ και τώρα να δοθεί λύση στο οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης στην Κίσσαμο. Απαιτούμε από την κυβέρνηση, την Περιφερειακή αρχή και την Δημοτική αρχή Κισσάμου, να σταματήσουν το "μπαλάκι", να σταματήσουν την κοροϊδία για την δήθεν στενότητα του δημοσιονομικού χώρου και να ικανοποιήσουν άμεσα τα δίκαια αιτήματα του λαού της Κισσάμου."

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ