«Η Κρήτη δεν είναι Μύκονος» - Αγωνία και προβληματισμός για ενδεχόμενο lockdown

«Η Κρήτη δεν είναι Μύκονος» - Αγωνία και προβληματισμός για ενδεχόμενο lockdown

Έκκληση προς όλους όσοι δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί να το πράξουν, απευθύνουν οι Μ. Βλατάκης και Ν. Κοκολάκης

 

«Η Κρήτη δεν είναι Μύκονος, δεν υπάρχει σύγκριση» τονίζει στην κάμερα του Cretalive ο πρόεδρος των Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης, με φόντο την ανησυχία που υπάρχει στο νησί λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των κρουσμάτων, του ιικού φορτίου και της κυριαρχίας της μετάλλαξης Δέλτα. Το lockdown στη Μύκονο έχει θορυβήσει τους τουρίστες, τους επιχειρηματίες αλλά και όσους απασχολούνται γενικά στον τουριστικό κλάδο. 

Οι επιστήμονες αλλά και κυβερνητικά στελέχη, χτυπούν με δηλώσεις τους το καμπανάκι υπενθυμίζοντας ότι Ηράκλειο και Ρέθυμνο είναι στο «μικροσκόπιο» των ειδικών καθώς σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο τα ενεργά κρούσματα δεκαπλασιάστηκαν μέσα σε έναν μήνα. Στις 18 Ιουνίου τα ενεργά κρούσματα ήταν 63, ενώ στις 16 Ιουλίου 665. Αντίστοιχα, στο Ρέθυμνο εικοσαπλασιάστηκαν, καθώς στις 17 Ιουνίου ήταν 33 ενώ στις 16 Ιουλίου 703.

«Δεν μπορεί να γίνει στην Κρήτη, κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε στη Μύκονο» υποστηρίζει ο κ. Βλατάκης, προσθέτοντας πάντως ότι πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι και οι εμβολιασμοί. «Πρέπει να προσέχουμε για να αποφύγουμε όποια μέτρα θα μας πήγαιναν πίσω, την ώρα που στο νησί έχουμε αύξηση στη ροή τουριστών».

Ακούστε τις δηλώσεις του στην κάμερα του Cretalive και τον Ανδρέα Κουλάτσογλου:

Το 70% φτάνει κατά μέσο όρο το ποσοστό των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο που έχουν εμβολιαστεί, σημειώνει ο πρόεδρος των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης στέλνοντας μήνυμα σε όσους ακόμα διστάζουν «να το ξανασκεφτούν για το δικό τους καλό και για τους διπλανούς τους».

Ακούστε τις δηλώσεις του στην κάμερα του Cretalive:

 

 

Δείτε επίσης:

"Εκτόξευση" των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα και στην Κρήτη

Στο «μικροσκόπιο» των ειδικών, μετά τη Μύκονο, Ηράκλειο και Ρέθυμνο 

Στα 221 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη

Κυριαρχεί η Δέλτα στην Κρήτη - Τα δύο σενάρια για την πανδημία

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

 

Κεντρική φωτογραφία Eurokinissi 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ