Η "Λαϊκή Συσπείρωση" για την παράσταση διαμαρτυρίας στη Χερσόνησο

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" για την παράσταση διαμαρτυρίας στη Χερσόνησο

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη

Με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την Πέμπτη στον Δήμο Χερσονήσου πληγέντες των Γουρνών και των Γουβών από την πρόσφατη καταστροφική κακοκαιρία, η δημοτική παράταξη Χερσονήσου "Λαϊκή Συσπείρωση" αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

"Στις 26 Νοεμβρίου 2020 αντιπροσωπία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χερσονήσου με επικεφαλής τον Δημοτικό Σύμβουλο Παρθενιώτη Γιώργο, βρέθηκε στο Δημαρχείο για να στηρίξει την παράσταση διαμαρτυρίας που είχε αποφασίσει να πραγματοποιήσει συμβολικά, την ημέρα απεργίας, η Επιτροπή Αγώνα Πληγέντων Γουρνών-Γουβών, με σκοπό να ενώσει τη φωνή της με τη φωνή των υπόλοιπων εργαζομένων και ανέργων πανελλαδικά.

Έπειτα από ενημέρωση του Δημάρχου από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την πρόθεση να συναντηθεί μαζί του αντιπροσωπία της Επιτροπής και να συζητήσουν για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους ίδιους και στις οικογένειές τους από την έντονη κακοκαιρία, ο ίδιος αρνήθηκε τη συνάντηση, με τη δικαιολογία ότι «δεν ήταν ενήμερος», ότι «δεν έχει να προσθέσει κάτι ή να απαντήσει κάτι στις ανησυχίες που εκφράζουν οι κάτοικοι» κι ότι «αυτά θα τα λύσουν οι μελέτες του επόμενου διαστήματος».

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλουμε τη στάση της Δημοτικής Αρχής!  Μας κάνει ακόμα πιο ανήσυχους το γεγονός ότι θα γίνουν μελέτες ερήμην των κατοίκων, που χρειάζεται να έχουν γνώση για το τι μελετάται και τι σχεδιάζεται για την επόμενη μέρα.

Δεν φτάνουν οι διαχρονικές ευθύνες κυβερνήσεων-περιφέρειας-δήμου, που δεν φρόντισαν να σχεδιάσουν και να θωρακίσουν με σύγχρονα αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές την περιοχή μας, να οργανώσουν την πολιτική προστασία και όλες τις υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα που δημιουργούν τα καιρικά φαινόμενα, τώρα κλείνουν την πόρτα και στην αγωνία των κατοίκων για την επόμενη μέρα!

Όμως αυτά, για τη δική τους πολιτική, δεν είναι έργα ανάπτυξης αφού δεν έχουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον μια και δεν εξασφαλίζουν κέρδη για το κεφάλαιο, γι’ αυτό και δεν χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, καθώς χαρακτηρίζονται ως «μη επιλέξιμα». Αυτές τις επιλογές πληρώνει ο λαός ακόμα και με τη ζωή του.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Χερσονήσου από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν στον Δήμο Χερσονήσου. Θα συνεχίσει έμπρακτα να συμπαραστέκεται και να στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής, τους εργαζόμενους, επαγγελματίες και αγρότες που είχαν καταστροφές στα σπίτια τους, την οικοσκευή τους, τα μαγαζιά τους, τις καλλιέργειές τους, τα αυτοκίνητά τους, την κινητή και ακίνητη περιουσία τους, να συσπειρωθούν στην Επιτροπή Αγώνα Πληγέντων, τα εργατικά σωματεία, τους επαγγελματικούς συλλόγους και από κοινού να οργανώσουν τον αγώνα της προστασίας της ζωής τους και των περιουσιών τους. Να απαιτήσουν εδώ και τώρα μέτρα για την αποζημίωση και την ανακούφισή τους. ΤΩΡΑ λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση, για ένα δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών!"

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ