Η Λαϊκή Συσπείρωση Καντάνου Σελίνου για τα προβλήματα στο Κουστογέρακο

Newsroom
Newsroom

"Η ανάπλαση του οικισμού έχει περάσει από σαράντα κύματα" λέει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη

Στα προβλήματα που παρουσιάζονται στο Κουστογέρακο του Δήμου Καντάνου Σελίνου στα Χανιά αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" με αιχμή το ζήτημα της ανάπλασης του χωριού. Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

"Για ακόμη μια φορά γινόμαστε και στο δήμο μας μάρτυρες της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των δήμων,που αφήνουν ως τελευταία λύση για την προώθηση έργων την εξάρτηση τους  από εργολάβους.

Κουστογέρακο Χανιά

Η ανάπλαση του οικισμού Κουστογέρακο έχει περάσει από σαράντα κύματα και δυστυχώς συνεχίζει. Η καθυστέρηση των εργασιών δημιουργεί τεράστια προβλήματα και ειδικά στα σκαμενα στενάκια που λόγω και της εποχής θα επιδεινωθουν. Η διάβρωση ήδη είναι ορατή και ο ρυθμός εργασιών αργός που προκαλεί περαιτέρω ζημιές στο ίδιο το εργο, αλλά κυρίως στις κατοικίες. Είχαμε νωρίς εφιστησει την προσοχή για το θέμα και ζητούσαμε την γρήγορη αποκατάσταση ειδικά στα στενάκια.
Θεωρούμε απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί και ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου για την  επίσπευση των εργασιών, ειδικά δίπλα σε κατοικίες για να μην προκληθούν περαιτέρω ζημιές. Παράλληλα,  χρειάζεται η ολοκλήρωση του ηλεκροφωτισμού,  η ελλιπής λειτουργία του οποίου,  σε συνδυασμό με την κατάσταση εγκυμονεί τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Κουστογέρακο Χανιά

Το παράδειγμα επιβεβαιώνει τον κανόνα: το μάρμαρο το πληρώνουν ακόμη πιο ακριβά οι λίγοι κάτοικοι που έχουν απομείνει στα μικρά χωριά των δήμων ,επαληθεύοντας μάλιστα τη διαφωνία μας με τη σταθερά επιλεγμένη στάση της δημοτικής αρχής να εστιάζει  σε προγράμματα που υπηρετούν τις επιλογές της ΕΕ,  μέσω των οποίων  ορισμένες φορές βγαινουν κερδισμένοι κι οι κατοικοι. Πολλές ωστόσο είναι είναι οι φορές που σε δεύτερη μοίρα  έρχονται ανάγκες των κατοίκων, ιδιως στα πιο απομακρυσμένα μέρη . Καλούμε τους κατοίκους του δήμου μας να μη χαμηλώνουν τον πήχη των απαιτήσεων τους, να διεκδικούν μια καλύτερη ποιότητα ζωής".

Κουσογέρακο Χανιά ανάπλαση

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ