Η ΛαΣ. Αρχανών Αστερουσίων για τις σχολικές καθαρίστριες

Η ΛαΣ. Αρχανών Αστερουσίων για τις σχολικές καθαρίστριες
Newsroom
Newsroom

Βολές κατά της πλειοψηφίας στον Δήμο

"Επικίνδυνη, εν μέσω πανδημίας, είναι η πρόταση που ψήφισε, η πλειοψηφούσα παράταξη του δημοτικού συμβουλίου Αρχανών-Αστερουσίων, σχετικά με την πρόσληψη των σχολικών καθαριστριών", επισημαίνει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Επικίνδυνη, εν μέσω πανδημίας, είναι η πρόταση που ψήφισε, έπειτα από εισήγηση της οικονομικής επιτροπής, την Τρίτη 2/8, η πλειοψηφούσα παράταξη του δημοτικού συμβουλίου Αρχανών-Αστερουσίων, σχετικά με την πρόσληψη των σχολικών καθαριστριών.

Η πρόταση, την οποία καταψήφισε η «Λαϊκή Συσπείρωση», είναι μακριά τόσο από τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων όσο και από τα εργασιακά δικαιώματα και την αξιοπρεπή εργασία των σχολικών καθαριστριών, με συμβάσεις 2ωρης και 3ωρης απασχόλησης, απέναντι σε εργαζόμενες που χρόνια εργάζονται, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα σχολικά συγκροτήματα του δήμου.

Η δημοτική αρχή του Δήμου μας, εναρμονιζόμενη πλήρως με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, θεωρεί «κόστος» τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών του δήμου μας, αλλά και των οικογενειών και των εκπαιδευτικών, ενώ μετατρέπει τις σχολικές μονάδες, από Σεπτέμβρη, σε ωρολογιακές βόμβες.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ζήτησαν, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, να αποσυρθεί και να μην μπει καν σε ψήφιση αυτή η επαίσχυντη πρόταση, την ίδια στιγμή που ο δήμαρχος χαρακτήριζε ανέφικτες τις προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για πρόσληψη καθαριστριών πλήρους απασχόλησης. Η δημοτική αρχή εναρμονίζεται πλήρως με την ευθύνη όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), που κρατάνε σε καθεστώς ομηρίας τις σχολικές καθαρίστριες, που προσλαμβάνονται για 9 μήνες και απολύονται κάθε καλοκαίρι, που έχουν γίνει «λάστιχο» για να προλαβαίνουν να καθαρίζουν τα σχολεία, με τα ψίχουλα των 300 ή στην καλύτερη περίπτωση 600 ευρώ. Η δημοτική αρχή πρωτοστατεί στην αντεργατική πολιτική καταργώντας την πλήρη εργασία, με μόνιμη επωδό το κόστος! Κόστος που, βέβαια, δεν υπολογίζει για άλλες παρασιτικές δαπάνες ή ως αναγκαία απαίτηση από το κράτος (να αποδοθούν στους δήμους τα παράνομα παρακρατηθέντα κονδύλια και να σταματήσει η υποχρηματοδότηση).

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αρχανών-Αστερουσίων είναι στο πλευρό των εργαζόμενων στην καθαριότητα και απαιτεί :

  • Πρόσληψη καθαριστριών με πλήρη απασχόληση στο ύψος των αναγκών, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες και ειδικά στις εκρηκτικές συνθήκες της πανδημίας.
  • Καμία απόλυση στις σχολικές καθαρίστριες που εργάστηκαν πέρσι στα σχολεία του δήμου, που και πάλι δεν επαρκούσαν για την κάλυψη των αναγκών.
  • Πρόσληψη επιπλέον προσωπικού με πλήρη εργασία.
  • Μονιμοποίηση των σχολικών καθαριστριών, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς όρους, προϋποθέσεις και αποκλεισμούς εργαζόμενων, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΠΕΖΑ 05/08/2022

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης,

Καρκαβάτσος Μανώλης

Χατζηγεωργίου Πάρης

Γενετζάκης Γιώργος"


 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ