Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Η  Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης, με ανακοίνωσή της χαιρετίζει όλες τις Ενώσεις και τους Συλλόγους γονέων της Κρήτης που πήραν αποφάσεις καταδίκης του αντιδραστικού νομοσχεδίου για την παιδεία και συμμετείχαν με όλα τα μέτρα προστασίας στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που έγιναν χτες στο νησί. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας παραβρέθηκε στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης από  κοινού με εκπαιδευτικούς και μαθητές, και εξέφρασε την αντίθεσή της με το νομοσχέδιο, καθώς και την ανησυχία της για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει με την επαναλειτουργία των σχολείων. Μαζί με αντιπροσωπεία της ένωσης γονέων Ηρακλείου και της ένωσης γονέων Χερσονήσου παραδώσαμε στον Περιφερειακό Διευθυντή τα σχετικά υπομνήματα  , ενώ στη συζήτηση μαζί του συμμετείχε και η Γ.Γραμματέας της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Αναδείχθηκαν για μια ακόμα φορά  τα οξυμμένα προβλήματα της σχολικής στέγης και της υγιεινής των σχολείων που σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο της πανδημίας αποτελούν σοβαρούς παράγοντες για την προστασία της υγείας των μαθητών και των οικογενειών τους.  Τόσο η αδιαφορία των δήμων για την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων της σχολικής στέγης όλα αυτά τα χρόνια, όσο και το θεσμικό πλαίσιο του Υπουργείου για την πρόσληψη με συμβάσεις έργου στις σχολικές καθαρίστριες, αποδεικνύονται ως πολιτικές κατευθύνσεις που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να διασφαλίσουν την υλοποίηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας στα σχολεία. 

Όλοι όσοι παραβρεθήκαμε στη συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή εκφράσαμε την αντίθεσή μας  τόσο με το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, όσο και με τα on line μαθήματα, που είναι μακριά από τις σύγχρονες διευρυμένες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας, και ανάμεσα σε άλλα προβλέπει αύξηση αριθμού μαθητών σε Δημοτικό - Νηπιαγωγείο στους 26, ελάχιστο όριο μαθητών για τη συγκρότηση τμήματος 20 και 16 αντίστοιχα, άρα συμπτύξεις τμημάτων, μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, λύκειο εξεταστική αρένα, τράπεζα θεμάτων από την Α’ Λυκείου ανώτατο όριο ηλικίας στα ΕΠΑΛ τα 17 χρόνια που σημαίνει περιορισμοί και αποκλεισμοί μαθητών από την ειδικότητα επιλογής τους. κατηγοριοποίηση σχολικών μονάδων και μαθητών , κ.α.

Ειδικά για το ζήτημα των on line μαθημάτων πιστεύουμε ότι  είναι το «κερασάκι  στην τούρτα» της  αντιεκπαιδευτικής πολιτικής  του ΥΠΑΙΘ. Είναι άκρως αντιπαιδαγωγικά. Παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών και  δεν  έχουν  καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας ότι το  on line μάθημα δεν   θα καταγράφεται, αφού δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό. Θεωρούμε  ότι  θα  δημιουργήσει  επιπλέον  προβλήματα  στην  εκπαιδευτική συμπεριφορά  και στην  ψυχολογία  των  παιδιών μας".

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ