Η παράνομη παράκαμψη της παράκαμψης, οι κίνδυνοι και η παράδοση του έργου

Η παράνομη παράκαμψη της παράκαμψης, οι κίνδυνοι και η παράδοση του έργου

Τι λένε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου και ο Δήμαρχος Μινώα για το οδικό έργο στο Αρκαλοχώρι

Το αργότερο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα είναι έτοιμη να παραδοθεί στους οδηγούς η υπό κατασκευή παράκαμψη του Αρκαλοχωρίου (Δείτε ΕΔΩ)

Η προσωρινή λύση που δόθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης  -σε συνεργασία και συνεννόηση με τον εργολάβο- είναι η πλέον ασφαλής και η μόνη εγκεκριμένη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Cretalive ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης: "Είναι ο μόνος εγκεκριμένος και ασφαλής δρόμος. Τηρεί τις προδιαγραφές για μια οδήγηση και κυκλοφορία των οχημάτων με ασφάλεια. Έχει καθαριστεί και έχει σηματοδοτηθεί όπως πρέπει, έχουμε τοποθετήσει τρεις καθρέπτες ενδιάμεσα για την  ασφάλεια των παραδρομων που συνδέουν οικισμούς".

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου αναφέρεται και σε "μια πρόχειρη κατασκευή" που είχε ανοίξει  "χωρίς μελέτη, χωρίς προδιαγραφές χωρίς τίποτα". Όπως σημείωσε,  "έγιναν καταγγελίες από δημότες στην Αστυνομία. Το Αστυνομικό Τμήμα μας απέστειλε έγγραφο να κλείσει άμεσα αυτός ο παράδρομος".

Από την...νόμιμη οδό, έχει υπολογιστεί ότι η απόσταση σε χρόνο είναι έξι λεπτά περισσότερο σε σχέση με τον...στραβό δρόμο που θέλησαν να πάρουν μερικοί. "Άρα, φεύγουμε νωρίτερα για τον προορισμό μας, αλλά φτάνουμε με ασφάλεια" συμβουλεύει ο κ. Συριγωνακης.

"Κάνουμε υπομονή" συνιστά ο ίδιος. "Ευελπιστούμε μέχρι τέλος Νοεμβρίου ότι θα παραδοθεί η παράκαμψη (και όχι η γέφυρα - δεν θα είναι έτοιμη τότε) για να δοθεί σε κυκλοφορία και να λυθεί το πρόβλημα".

Σε επικοινωνία πάντως του Cretalive με τον δήμαρχο Μίνωα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη, ενημερωθήκαμε ότι η δημοτική αρχή πιέζει τον εργολάβο για να επισπευσθούν οι διαδικασίες. Ο κ. Φραγκάκης μάλιστα είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι ίσως και δύο βδομάδες νωρίτερα να έχουμε απτά αποτελέσματα.

"Ας κάνει λίγο υπομονή ο κόσμος, μα δεν είναι κακό. Δύο και τρεις φορές την ημέρα περνάω κι εγώ από εκεί" λέει με τη σειρά του ο δήμαρχος Μίνωα Πεδιάδας που είναι αμείλικτος στο θέμα της νομιμότητας. Ο κίνδυνος, κατά τον ίδιο,  δημιουργείται από όσους παραβιάζουν αυτό το κομμάτι.

"Ο εργολάβος είχε την συμβατική υποχρέωση να παραδώσει την παράκαμψη στις 31/12. Με τις πιέσεις που του ασκούμε μπορούμε να πάμε και στις 15 Νοεμβρίου, θα προσπαθήσουμε όμως μήπως πάμε και αρχές του Νοέμβρη" καταλήγει ο κ. Φραγκακης.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ