Η παράταξη των αστυνομικών "Όλοι μαζί" για τις μετακινήσεις του προσωπικού

Η παράταξη των αστυνομικών "Όλοι μαζί" για τις μετακινήσεις του προσωπικού

Η συνδικαλιστική παράταξη των Αστυνομικών Υπαλλήλων στο Ηράκλειο θέτει και το ζήτημα της αντικατάστασης του στόλου των υπηρεσιακών οχημάτων

Στα ζητήματα των μετακινήσεων του προσωπικού αλλά και της αντικατάστασης του στόλου των υπηρεσιακών οχημάτων αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου "Όλοι μαζί". 

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

"Είναι γεγονός ότι το έργο της αστυνομίας έχει δυσκολέψει ιδιαίτερα , εδώ και ένα χρόνο λόγω κυρίως και της πανδημίας .

 Η αστυνομία στο Ηράκλειο, πέρα από τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει, έχει να αντιμετωπίσει και το θέμα της λειψανδρίας στα επαρχιακά αστυνομικά τμήματα αλλά και στα τμήματα που λόγω τουριστικής περιόδου έχουν αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό.

 Η διοίκηση προσπαθεί να καλύψει την έλλειψη ατόμων, πραγματοποιώντας μηνιαίες αποσπάσεις αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες, σε κάποιες περιπτώσεις η μετακίνηση του προσωπικού γίνεται με τη συγκατάθεση του, όμως στην πλειονότητα αυτών των περιπτώσεων δεν συμβαίνει αυτό, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται συνάδελφοι, οι οποίοι δεν επιθυμούν για διάφορους λόγους να μετακινηθούν, εις βάρος του προσωπικού και οικογενειακού τους προγραμματισμού αλλά και να επιβαρύνθούν οικονομικά, καθώς η μετακίνηση τους απέχει αρκετά χιλιόμετρα από την οργανική τους θέση.

Πολλές φορές λόγω της έλλειψης προσωπικού σε ορισμένες υπηρεσίες, οι συνάδελφοι είναι αναγκασμένοι να αποσπούνται ακόμα και από ειδικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να χαλάει η ομοιογένεια της υπηρεσίας που ανήκουν και να διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία της. 

Η λύση στο πρόβλημα της λειψανδρίας δεν είναι η μηνιαία απόσπαση αλλά η επάνδρωση των κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό.

Επίσης είναι γεγονός ότι η Δ.Α. Ηρακλείου έχει ενισχυθεί σημαντικά σε έγχρωμα περιπολικά και ευχαριστούμε τους αρμόδιους για αυτό, αλλά οι ανάγκες στις υπηρεσίες όπως συμβαίνει π.χ. στο Τ.Α.Ε. Ηρακλείου, που έχουν να ενισχυθούν από το 2015 και η πλειονότητα των οχημάτων τους έχουν άνω των 350000χλμ, παραμένουν το ίδιο αυξημένες και χρειάζεται συνεχής σχεδιασμός προκειμένου πάντοτε να είναι σε άριστο επίπεδο επιχειρησιακά.

Παρατηρείται επίσης σοβαρή έλλειψη συμβατικών οχημάτων στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, μία υπηρεσία με πολυάριθμο προσωπικό και σημαντικές επιτυχίες, καθώς έχουν απομείνει μόλις τρία (3) αυτοκίνητα λειτουργικά, τα οποία έχουν στο ενεργητικό τους αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα και πλέον αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις της υπηρεσίας αλλά και η συντήρηση τους τα καθιστά ασύμφορα οικονομικά.

Αιτούμαστε από την ηγεσία, την αντικατάσταση τους με καινούργια αξιόπιστα οχήματα, όμως σε περίπτωση που κριθεί ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα τη δεδομένη στιγμή, προτείνουμε τουλάχιστον να κινηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες από τις υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ώστε να παραχωρηθούν στην Υ.Α. Ηρακλείου και στις άλλες υπηρεσίες, μέρος από τα κατασχεμένα οχήματα ή οχήματα με τη μορφή leasing, όπως προβλέπεται σχετικά από τη νομοθεσία".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ