Η Περιφέρεια Κρήτης στη Διεθνή Έκθεση Biofach 2024

Newsroom
Newsroom

Η  συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης ήταν δυναμική με εκθέτες από όλο το νησί  που επιδίωξαν σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών και επέκταση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας

Για ακόμη μία φορά η Περιφέρεια Κρήτης έδωσε το "παρών" στη Biofach  2024, τη Διεθνή Έκθεση βιολογικών προϊόντων και ποτών, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο της Νυρεμβέργης

Η κορυφαία διεθνής έκθεση βιολογικών τροφίμων και ποτών Biofach  πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον εκθεσιακό χώρο της Νυρεμβέργης και συγκεντρώνει περισσότερους από 2.774 εκθέτες και περίπου 46.700 εμπορικούς επισκέπτες από περίπου 130 χώρες. 

Η  συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης ήταν δυναμική με εκθέτες από όλο το νησί  που επιδίωξαν σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών και επέκταση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, αξιοποιώντας το κορυφαίο γεγονός του κλάδου τους. Συγκεκριμένα στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν παραγωγοί νωπών φρούτων (εσπεριδοειδή και αβοκάντο) αφεψημάτων, βοτάνων και μελιού οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να προωθήσουν τα εξαιρετικής ποιότητας κρητικά προϊόντα τους μέσα από συναντήσεις με επαγγελματίες του κλάδου.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης τίμησαν με την παρουσία τους η Ρέα Τσιτάνη Σύμβουλος ΟΕΥ Α’ και ο Γεώργιος Λυμπέρης, Γραμματέας ΟΕΥ Γ΄ στο Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου Μονάχου. 

περιφέρεια Κρήτης έκθεση Νυρεμβέργη Κρήτη

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Π.Κ κ. Σταύρος Τζεδάκης:  «H  Περιφέρεια Κρήτης έχοντας ήδη επιτυχή παρουσία σε πολλές διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού και εσωτερικού στηρίζει εμπράκτως την προσπάθεια των παραγωγών της για την ποιοτική και αποτελεσματική προώθηση των προϊόντων τους στο εξωτερικό, τονίζοντας έτσι τον εξωστρεφή χαρακτήρα της αγροτικής παραγωγής και αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ευκαιρία να ενημερωθούν οι καταναλωτές διεθνώς για τα μοναδικά ποιοτικά προϊόντα της Περιφέρειας Κρήτης».

Την Περιφέρεια Κρήτης υποστήριξαν η Διευθύντρια Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Π.Ε. Χανίων Μαρία Μυλωνάκη και η Ελένη Μαλανδράκη γεωπόνος υπάλληλος της ίδιας Δ/νσης.


 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ