Η ζέστη αφόρητη και η θάλασσα γεμάτη απόβλητα!

Η ζέστη αφόρητη και η θάλασσα γεμάτη απόβλητα!

Αντιμέτωποι με διόλου ευχάριστες εικόνες βρέθηκαν πολλοί, επιχειρώντας να "ξεφύγουν" από τις υψηλές θερμοκρασίες

Μόλυνση στη θάλασσα σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές περιπτώσεις καταγράφηκε την Παρασκευή στα βόρεια παράλια του ν. Ηρακλείου, προκαλώντας την αντίδραση όσων θέλησαν να "ξεφύγουν" από τις υψηλές θερμοκρασίες. 

Στην πρώτη περίπτωση, όπως έγραψε το cretalive, η θαλάσσια ρύπανση διαπιστώθηκε, το πρωί από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, στην περιοχή της Αμμουδάρας του Δήμου Μαλεβιζίου. Συγκεκριμένα,  περίπου 0,8 ν.μ. από την ακτή, εντοπίστηκε θαλάσσια ρύπανση αποτελούμενη από διάσπαρτες στενές λωρίδες αιθάλης μαύρου χρώματος συνολικής επιφάνειας 150τ.μ., η οποία στη συνέχεια διαλύθηκε με τη συνδρομή περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, με τη μέθοδο της ανάδευσης. 

Μια ακόμα περίπτωση κατέγραψαν αναγνώστες του Cretalive, αυτή την φορά στην περιοχή των Κάτω Γουβών, απ' όπου και οι φωτογραφίες που μας έστειλαν. 
Όπως επισημαίνουν οι αναγνώστες μας, ειδοποιήθηκε σχετικά το λιμενικό, ενώ αναφέρουν χαρακτηριστικά: 
"Μήνας Μάιος, με κλειστά ξενοδοχεία, χωρίς τουρισμό και αντί οι παραλίες να λάμπουν από καθαριότητα, έχουμε αυτή την εικόνα σε μια πολυσύχναστη παραλία των Κάτω Γουβών.
Ποιος είναι αυτός που παίζει με την δημόσια υγεία; Ποιος είναι αυτός και με ποιο δικαίωμα πετάει στην θάλασσα τα απόβλητα του; Πάλι καλά που το είδαμε δηλαδή εγκαίρως και βγάλαμε τον κόσμο έξω". 

Ρύπανση θάλασσα
 

Θάλασσα απόβλητα

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ