Ημέρα ενημέρωσης για τη Μεσογειακή Αναιμία

Και εθελοντική αιμοδοσία

Η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και τη Διεθνή Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (TIF) ως Παγκόσμια Ημέρα Μεσογειακής Αναιμίας.

Στόχος της ημέρας αυτής είναι να υπενθυμίζει τόσο στην επιστημονική κοινότητα όσο και σε ολόκληρη την κοινωνία την ανάγκη μιας κοινής προσπάθειας σε όλους τους σχετικούς με την νόσο τομείς, όπως η πρόληψη, η αντιμετώπιση, οι νέες προοπτικές, η έρευνα, η έλλειψη αίματος και η κοινωνική ενσωμάτωση.

Ο Σύλογος Θαλασσαιμίας Ηρακλείου-Λασιθίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο αίθριο της Λότζια, την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, στις 10 π.μ. Σκοπός της θα είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη θαλασσαιμία, καθώς και τους τρόπους πρόληψής της, ενώ παράλληλα θα γίνεται πληροφόρηση του κοινού για την εθελοντική αιμοδοσία και τα οφέλη που αυτή προσφέρει.

Σε χώρο της εκδήλωσης θα βρίσκεται η κινητή μονάδα του Βενιζέλειου νοσοκομείο με το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της, για την πραγματοποίηση εθελοντικής αιμοδοσίας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση