Ημερίδα για την άνοια, στα Χανιά

Newsroom
Newsroom

Mε αφορμή την Παγκόσμια ημέρα νόσου Alzheimer.

Η Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο. Η νόσος Alzheimer είναι μια εκφυλιστική νόσος του εγκεφάλου και χαρακτηρίζεται από προοδευτική έκπτωση των νοητικών λειτουργιών (μνήμη, σκέψη, αντίληψη, προσοχή, γλώσσα, μάθηση και κρίση). Είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αποτελεί μείζον ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες.

Σήμερα, υπάρχουν 160.000 χιλιάδες ασθενείς στην Ελλάδα που πάσχουν από άνοια και  280.000 άτομα από ήπια νοητική διαταραχή, η οποία σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πρόκειται να εξελιχθεί σε άνοια. Επιπλέον, σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων, στο μέλλον ο αριθμός των ανθρώπων με άνοια θα αυξηθεί δραματικά, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από την νόσο Alzheimer  πάσχει όλη η οικογένεια, αφού αυτοί που έχουν υπό τη φροντίδα τους ασθενείς με άνοια, φέρουν δυσβάστακτο ψυχολογικό, σωματικό και οικονομικό φορτίο. 

Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινότητας για την άνοια, το Κέντρο Ημέρας ν. Alzheimer Χανίων, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων, τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων και τον ΔΟΚΟΙΠΠ Χανίων, οργανώνει ημερίδα με θέμα «ΑΝΟΙΑ: ΝΟΜΙΚΕΣ, ΒΙΟΗΘΙΚΕΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ» το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.

Εγγραφές 8.45π.μ. -9.10π.μ. Ώρα έναρξης: 9.15 πμ. Είσοδος ελεύθερη.  

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα υπάρχει  έκθεση με ζωγραφιές των μαθητών της Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Χρυσοπηγής (σχολικού έτους 2022-2023) στις οποίες αποτυπώνουν το πώς αντιλήφθηκαν  την  άνοια μετά από σχετική παρουσίαση παραμυθιού. 
 


 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ