Ημερίδα για τις εφαρμογές ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων, υποδομών και υπαίθριων χώρων

Newsroom
Newsroom

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Εφαρμογές ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων, υποδομών και υπαίθριων χώρων» της Πράξης «ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΩ».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, στις 9:00 π.μ. στο Κτήριο Κ45 της Σχολής Επιστημών Υγείας στο Αμφιθέατρο του ισογείου (Ξύλινο) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο (περιοχή Εσταυρωμένος).

Η Πράξη «ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΩ - Ενεργειακή αναβάθμιση των ιστορικών κτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Λότζιας – Δημαρχείου Ηρακλείου» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου στο πλαίσιο του Προγράμματος συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020» και έχει ως αντικείμενο τη μετατροπή των δύο εμβληματικών κτηρίων της Λευκωσίας και του Ηρακλείου σε επιδεικτικά κτήρια υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

Στην Πράξη συμμετέχουν ως δικαιούχοι το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο / Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας και ο Δήμος Ηρακλείου από την Ελλάδα, καθώς και η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας / Προεδρικό Μέγαρο, το Πανεπιστήμιο Κύπρου / Τμήμα Αρχιτεκτονικής, το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών και το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την Κύπρο.

Η ημερίδα προς τους επαγγελματίες που διοργανώνει το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο εντάσσεται στις «Δράσεις διάδοσης γνώσης στην κοινωνία» της Πράξης ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΩ και έχει ως

στόχο την προώθηση νέων τεχνολογιών και εφαρμογών εξοικονόμησης ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε κτήρια, υποδομές και υπαίθριους χώρους.

Η συμμετοχή στην ημερίδα θα είναι δυνατή μόνο με φυσική παρουσία. Θα προσφερθεί καφές και ελαφρύ γεύμα.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη της εκδήλωσης ΕΔΩ

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ