Το Ηράκλειο ανάμεσα στις 100 πιο έξυπνες πόλεις της Ευρώπης!

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Το Ηράκλειο ανάμεσα στις 100 πιο έξυπνες πόλεις της Ευρώπης!

Οι δημότες φαίνεται πως προσαρμόζονται στις ανάγκες της νέας εποχής, με τα έντονα ψηφιακά χαρακτηριστικά.

Του Αντώνη Παντινάκη

Στις 100 πιο έξυπνες πόλεις της Ευρώπης συγκαταλέγεται το Ηράκλειο, που διακρίθηκε στον διαγωνισμό Intelligent Cities Challenge (ICC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!

Αυτό επέρχεται ως επισφράγιση των προσπαθειών που έχουν γίνει από την δημοτική αρχή και από την Υπηρεσία μας” είναι το αρχικό σχόλιο του κ. Γιώργου Σισαμάκη, αντιδημάρχου Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου.

Στη λίστα βρίσκονται κι άλλες ελληνικές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και η Χαλκίδα.

Την ίδια στιγμή, με αιχμή την εφαρμογή “Δημότης Ηρακλείου”, οι δημότες φαίνεται πως προσαρμόζονται ολοένα και περισσότερο στις ανάγκες και τις συνήθειες της νέας εποχής, με τα έντονα ψηφιακά χαρακτηριστικά.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, λόγω της πανδημίας θα μπορούσαμε να πούμε ότι έγινε μία απότομη μετάβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Είναι μια διαρκής προσπάθεια αλλαγής κουλτούρας και νοοτροπίας. Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν άψογα” διαπιστώνει ο κ. Σισαμάκης, προαναγγέλλοντας πως “το αμέσως επόμενο διάστημα σχεδιάζουμε να υποβάλουμε ηλεκτρονικές υπηρεσίες απτές στον πολίτη και στην καθημερινότητα του. Συνεχίζουμε με τον ίδιο δυναμισμό. Υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Η προσαρμογή έρχεται σιγά σιγά”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ