Ηράκλειο: Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

Newsroom
Newsroom

Τη Δευτέρα 1 Iουλίου

Τη Δευτέρα 1 Iουλίου, στις 18:00, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Λότζια, θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία η Δημοτική Αρχή θα λογοδοτήσει για το έργο και την δράση της.

Κατά την ειδική αυτή συνεδρίαση, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων και Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων μπορούν να υποβάλλουν έως ένα (1) θέμα ο καθένας προς συζήτηση, το αργότερο μέχρι την ημέρα Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 και ώρα 15:00 με έγγραφο που θα κατατεθεί στο πρωτόκολλο του Δήμου ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Στην περίπτωση κατά την οποία τα θέματα που θα προταθούν εμπροθέσμως και προσηκόντως από  δημοτικούς συμβούλους υπερβαίνουν τα δέκα, ή αυτά που θα προταθούν από Προέδρους Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων και Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων υπερβαίνουν τα δύο, τα θέματα που θα εγγραφούν τελικά στην ημερήσια διάταξη και θα συζητηθούν, θα προκύψουν μετά από δημόσια κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί κατά την έναρξη της συνεδρίασης από το προεδρείο. Από τα θέματα της συνεδρίασης μέχρι τρία θέματα πρέπει να αποτελούν πρόταση των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας. Αν έχουν προταθεί περισσότερα από τρία θέματα από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, διενεργείται κλήρωση.

Κατά την ειδική αυτή συνεδρίαση α) απαγορεύεται η συζήτηση οποιουδήποτε άλλου θέματος, β) δεν λαμβάνονται αποφάσεις, γ) για την έναρξη και διεξαγωγή της δεν είναι απαραίτητο να συντρέχει η απαιτούμενη απαρτία, όπως αυτή προσδιορίζεται στο άρθρο 67 παρ. 10 του ν. 3852/ 2010.  
       

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, η παρουσία του Δημάρχου, του αρμόδιου αντιδημάρχου, του εντεταλμένου συμβούλου ή του προέδρου νομικού προσώπου είναι υποχρεωτική, εφόσον έχει εγγραφεί θέμα της αρμοδιότητάς τους στην ημερήσια διάταξη.  

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ