Ηράκλειο: Η δολοφονική απόπειρα και η ανήλικη ηθική αυτουργός

Νέα τροπή για τα δύο κορίτσια που παραβίασαν τους όρους αναστολής

Τον Αύγουστο του 2020, σε πάρκο του Ηρακλείου, είχε σημειωθεί μία άγρια δολοφονική απόπειρα σε βάρος 31χρονου Αφγανού με κατηγορούμενους δύο Πακιστανούς. Αφορμή για το αιματηρό επεισόδιο φέρεται να στάθηκε μία «απαγορευμένη σχέση» λόγω εθνοτικών διαφορών.

Το πιο σοκαριστικό είναι ότι για την δολοφονική απόπειρα αποδόθηκε ρόλος ηθικού αυτουργού σε 15χρονη Αφγανή, ενώ μία ακόμα ανήλικη κατηγορήθηκε για άμεση συνέργεια στη δολοφονική επίθεση. Κατηγορήθηκαν δηλαδή ότι εκείνες έδωσαν τα μαχαίρια στους δύο φυσικούς αυτουργούς για να σκοτώσουν τον Αφγανό.

Η υπόθεση ως προς τις ανήλικες εκδικάστηκε από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων τον Απρίλιο. Εξέδωσε καταδικαστική απόφαση, επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών, έδωσε όμως αναστολή στην ποινή υπό συγκεκριμένους όρους. Οι δικαστές ήθελαν να δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στις δύο ανήλικες όπως να μείνουν σε δομή προστατευμένες (η μία ήταν ήδη φιλοξενούμενη σε δομή), να παρακολουθήσουν σχολείο κλπ.

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι οι δύο ανήλικες παραβίασαν τους επίμαχους όρους και πλέον υπάρχει κίνδυνος έκτισης της ποινής. Σήμερα μάλιστα αναμένεται να συνεδριάσει το δικαστήριο προκειμένου να τροποποιήσει την απόφαση περί αναστολής που είχε χορηγήσει. Σήμερα όμως δικάζονται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου και οι δύο Πακιστανοί που φέρονται να μαχαίρωσαν τον Αφγανό.

Να σημειωθεί ότι μία από τις δύο ανήλικες στο παρελθόν είχε πέσει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης από τον 24χρονο Πακιστανό, ο οποίος απολογείται σήμερα για τις κατηγορίες του βιασμού και της απόπειρας βιασμού σε βάρος άλλων κοριτσιών της δομής. Για την παλαιότερη υπόθεση είχε παραπεμφθεί στην ανακρίτρια και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

 

Δείτε επίσης:

Δίνουν εξηγήσεις για το παρ' ολίγον φονικό

«Παραγγελιά» 15χρονων η δολοφονική επίθεση στην παιδική χαρά

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ