Ισχυρός επιφανειακός σεισμός...ξύπνησε την Κρήτη!

Ισχυρός επιφανειακός σεισμός...ξύπνησε την Κρήτη!

Αισθητός σε όλο το νησί, ξύπνησε τους κατοίκους ενώ ανησύχησε την περιοχή του δήμου Μινώα - Στην περιοχή ακολούθησαν μετασεισμοί, ανησυχώντας τους κατοίκους - Καθησυχαστικός ο Ευθ.Λέκκας

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 4.05 τα ξημερώματα στην Κρήτη, αναστατώνοντας τους κατοίκους. Ο σεισμός, που στις πρώτες μετρήσεις καταγράφεται εντάσεως 4,3 Ρίχτερ και με επίκεντρο περίπου 30 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου έγινε αισθητός σε όλο το νησί, αφού είχε επίκεντρο το δήμο Μινώα - στο κέντρο της Κρήτης - και μόλις 5 χιλιόμετρα εστιακό βάθος. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή κάτι άλλο από την ευρύτερη περιοχή.

σεισμός

Όπως θα δείτε σε άλλες μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, στην ίδια περιοχή είχαμε άλλες ασθενέστερες δονήσεις νωρίτερα.

seismos Kriti

Όπως είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο Καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης 15 χλμ το εστιακό βάθος σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις. Επειδή είναι χαμηλό το εστιακό βάθος, καταγράφονται και μετασεισμοί, που θα είναι εντάσεως ως 2,8 - 3 ρίχτερ. "Μέσα στη συνήθη σεισμικότητα της περιοχής το φαινόμενο" - είπε ο κ.Τσελέντης, λέγοντας ότι τα ρήγματα στην περιοχή είναι μικρά άρα "δίνουν" ασθενείς σεισμούς.

Για ένα εστιακό κέντρο που "δίνει" μικρούς σεισμούς έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας. "Κατά διαστήματα στην Κρήτη έχουμε τέτοια σειμικότητα, ούτε κι αυτή μας ανησυχεί, δεδομένου ότι δεν έχει υπερβεί κάποια μεγέθη" - σημείωσε ο ίδιος.

Δείτε το βίντεο μετά το 2.10:

Στην περιοχή εξακολουθούν να σημειώνονται μετασεισμοί, 2,7 ρίχτερ στις 04.58, 2,1 ρίχτερ στις 05:15, 2,2 ρίχτερ στις 07:04, ανησυχώντας τους κατοίκους.

μετασεισμοί

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ