Ηράκλειο: "Μισή" ως τον Απρίλιο η Λεωφόρος Ικάρου

Newsroom
Newsroom

Λόγω εργασιών της ΔΕΥΑΗ για τα δίκτυα ύδρευσης - Τι ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στο πλαίσιο εργασιών της ΔΕΥΑΗ για τα δίκτυα ύδρευσης, θα ισχύσουν σε μια από τις πιο πολυσύχναστες λεωφόρους του Ηρακλείου, την Λ. Ικάρου.

Όπως έγινε γνωστό από τη  Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου  οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εφαρμόζονται από τη συμβολή με τη νοητή προέκταση προς βορρά της οδού Δ. Κασαπάκη έως τη διασταύρωση με την οδό Σταδίου με διάρκεια ισχύς έως και την 07/04/2024..

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, η εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων εργοταξιακού χαρακτήρα στη Λ. Ικάρου Δήμου Ηρακλείου (δημοτικής ενότητας Νέας Αλικαρνασσού) από τη συμβολή με τη νοητή προέκταση προς βορρά της οδού Δ. Κασαπάκη έως τη διασταύρωση με την οδό Σταδίου, για την εκτέλεση εργασιών στο πλαίσιο του έργου «Κατασκευή Δικτύων ύδρευσης στη πόλη του Ηρακλείου-2019, δίκτυα ύδρευσης-υδρόμετρα-τηλεμετρία-τηλεέλεγχος» της Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου.

Ειδικότερα οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας σε μήκος περίπου 1.350 μέτρων με τμηματική στένωση της οδού.

Η κυκλοφορία θα διεξάγεται όπου επαρκεί το τμήμα της οδού με την ταυτόχρονη αμφίδρομη κίνηση των οχημάτων με τη χρήση κατάλληλων τεχνικών μέσων. Στα τμήματα που το υπόλοιπο τμήμα της οδού (εκτός εργοταξιακής ζώνης) δεν επαρκεί για την αμφίδρομη κυκλοφορία των οχημάτων, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υλοποιούνται με την εναλλάξ και εκ περιτροπής κυκλοφορία με τη χρήση σηματορών-σημαιοφόρων, καθώς και με αποκλεισμό της κυκλοφορίας στις οδού που συμβάλλουν με τη Λ. Ικάρου στο εκάστοτε τμήμα, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο. Κατά περίπτωση οι εργασίες θα πραγματοποιούνται και την ημέρα Κυριακή, με σκοπό τη μικρότερη δυνατή πρόκληση κυκλοφοριακού φόρτου. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν έως και την 07/04/2024.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί που σκοπεύουν να μετακινηθούν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία να ενημερώνονται για τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στις πληροφοριακές πινακίδες, την εργοταξιακή σήμανση καθώς στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

 

Δείτε επίσης:

Θα δουλεύουν και Σαββατοκύριακα για τον αγωγό της ΔΕΥΑΗ στην Λ.Ικάρου

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ