Το Ηράκλειο συνδέεται αεροπορικά με την Καλαμάτα, επανεκκινείται και ο Βόλος - Πώς και πότε

Newsroom
Newsroom

Τι λένε στο Cretalive εκπρόσωποι των δύο πόλεων

Το Σάββατο 1 Ιουνίου στις 18.10 το απόγευμα στον πίνακα ανακοινώσεων του αεροδρομίου Ηρακλείου θα καταγράφεται μια ιστορική στιγμή.

Μια πτήση, η πρώτη συγκεκριμένα άφιξη της AEGEAN AIRLINES από το Αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» της Καλαμάτας, στο Αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης θα είναι γεγονός και η σύνδεση δυο γεωγραφικών προορισμών της Πελοποννήσου και της Κρήτης θα φέρνει πιο κοντά πλέον δυο πόλεις με ξεχωριστή ιστορία και δυναμική !

Το Ηράκλειο λοιπόν αποκτά σύνδεση με την Καλαμάτα, αρχικά με μια πτήση εβδομαδιαία αλλά με προοπτική αν πετύχει το πείραμα να πυκνώσουν τα δρομολόγια και στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας έχουν κάθε λόγο να νιώθουν ικανοποιημένοι αφού όπως εξηγεί στο Cretalive ο αντιδήμαρχος Τουρισμού της Καλαμάτας Γιωργος Λαζαρίδης, «οι προοπτικές είναι ευοίωνες καθώς εμείς στην Κρήτη, που είναι η ναυαρχίδα του ελληνικού Τουρισμού βλέπουμε το τρανό παράδειγμα να σας ακολουθήσουμε στα αναπτυξιακά σας βήματα».

Λαζάρου
Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού της Καλαμάτας Γιώργος Λαζαρίδης
Όπως συμπληρώνει ο κ. Λαζαρίδης υπάρχουν πολλές ξενοδοχειακές μονάδες στην Κρήτη με τουρίστες υψηλού επιπέδου που θα μπορούσαν βα έλθουν στην Καλαμάτα και να γευτούν την υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών κυρίως από το COSTA NAVARINO, αλλά και επισκέπτες που έρχονται στη Μεσσηνία με ακριβά βαλάντια που θα ήθελαν αν μπορούσαν να κάνουν μια βόλτα και στην Κρήτη.

Όμως υπάρχουν και δεσμοί Καλαματιανών με τους Kρητικούς που με τη βοήθεια της αεροπορικής σύνδεσης θα τονωθούν και θα ενισχυθούν και βέβαια πολλοί που ήθελαν να ταξιδέψουν από τη μια περιοχή στην άλλη και μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν, τώρα θα έχουν αυτήν τη δυνατότητα !

Την ίδια ώρα γίνεται προσπάθεια να επανεκκινήσει η γραμμή Ηράκλειο - Αγχίαλος Βόλου που μπορεί να λειτουργεί από την SKY EXPRESS από το 2021, ωστόσο δεν φαίνεται να έχει πετύχει τους στόχους της.

Γι’ αυτό άλλωστε και η αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Βόλου Μένη Λαζάρου βρέθηκε στο Ηράκλειο για να… ξανά ζεστάνει τη σχέση των δυο περιοχών, ενώ όπως έγινε γνωστό ετοιμάζουν ένα event στις 14 Ιουνίου στη Νέα Αγχίαλο με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και υποδοχή επισκεπτών ώστε να ξαναγνωρίσει ο κόσμος της γραμμή που συνδέει τη Μαγνησία με το Ηράκλειο δυο φορές τη βδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή!
 

Μένη Λαζάρου
H αντιδήμαρχος Τουρισμού Βόλου Μένη Λαζάρου


 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από Ηράκλειο και Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ