Αν και με καθυστέρηση ... λουκέτο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών

Αν και με καθυστέρηση ... λουκέτο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών

Κλείνει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών, όπου εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό (Δείτε ΕΔΩ), ξεκινώντας τη διαδικασία της ιχνηλάτησης και της καραντίνας όσων ήρθαν σε επαφή μαζί της. Μετά από επικοινωνία της υπεύθυνης COVID-19 του Σχολείου με τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Μ. Λουμπούνη για το περιστατικό, εκδόθηκε σχετική απόφαση με την οποία συστήνεται στο προσωπικό του Σχολείου, για καθαρά προληπτικούς λόγους, να απέχει από την εργασία του στο Σχολείο, κάτι που άλλωστε είχε προαναγγείλει ο κ.Λουμπούνης μιλώντας στο Livetalks (Ακούστε ΕΔΩ).

Κατόπιν της εισήγησης αυτής o Διευθυντής Εκπ/σης Ηρακλείου Μ.Μπελαδάκης ενημέρωσε το Υ.ΠΑΙ.Θ. το οποίο αναστέλλει την λειτουργία του Σχολείου μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, λόγω της απουσίας του προσωπικού του.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών μέχρι τις 27/9.

Έστω και με καθυστέρηση μιας ημέρας, το αίτημά μας για αναστολή της λειτουργίας του 2ου Δημοτικού σχολείου Βουτών, εξαιτίας του επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊου, έγινε δεκτό, καθώς κρίθηκε αναγκαία η ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ αποχή του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου, μετά από εισήγηση της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεννόηση με τη Δ/νση Α' θμιας Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας. 

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τα όχι και τόσο γρήγορα αντανακλαστικά της Πολιτείας, δεν θα έχουν καμία επίπτωση στην υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, τις επόμενες μέρες.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σύλλογός μας αισθάνεται δικαιωμένος που με τις ενέργειές του μέσα σε ένα 24ωρο, μπόρεσε να κινητοποιήσει τόσους φορείς.

Το αίτημά μας για διενέργεια μαζικού τεστ σε όλο το προσωπικό εξακολουθεί να ισχύει και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας μέχρι να ικανοποιηθεί, προκειμένου να επιστρέψουν όλοι με ασφάλεια στο σχολείο.

Ευχόμαστε ότι θα πάνε όλα καλά, λυπούμαστε για την αναστάτωση που θα επιφέρει η αναστολή της λειτουργίας στην καθημερινότητα πολλών οικογενειών, αλλά προέχει η διασφάλιση της υγείας όλων μας, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ