Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Επιδείνωση και χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες στην Κρήτη

Newsroom
Newsroom

Πώς θα εξελιχθεί έως αύριο η κακοκαιρία - Τι εκτιμά ο Κ. Λαγουβάρδος Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της 2/2023 της ΕΜΥ/ΕΜΚ, η πορεία του καιρικού συστήματος με το όνομα “BARBARA” έχει ως εξής:

Για την Κρήτη:

1) Οι χιονοπτώσεις που ήδη εκδηλώνονται κατά τόπους θα συνεχιστούν σήμερα Τρίτη (07/02/2023) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης.

2) Για αύριο Τετάρτη (08/02/2023) οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν επίσης σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης.

Όpως τονίζεται, όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα της Περιφέρειας Κρήτης που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν ήδη τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Κρήτη και Εύβοια θα δεχθούν τις μεγαλύτερες ποσότητες χιονιού

Σύμφωνα με τον κ. Κ. Λαγουβάρδο, Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, σημαντικές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις αναμένονται στην Κρήτη από την κακοκαιρία «Βαρβάρα» σήμερα.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ο χάρτης παρουσιάζει το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος νέου χιονιού στην Κρήτη μέσα σε 48 ώρες, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης  08/02.

Τα νέα εκτιμώμενα ύψη χιονιού θα προστεθούν στις περιοχές, όπου ήδη υπάρχει χιονόστρωση.

xartis

Ο ίδιος επισημαίνει ότι Εύβοια και Κρήτη είναι οι δυο περιοχές οι οποίες αναμένεται να δεχθούν τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού από την κακοκαιρία “Βαρβάρα».

Υπενθυμίζεται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες αυτοπροστασίας στον σύνδεσμο: 

https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena 

Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης:

100  ΕΛΑΣ 

199  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ 

112  ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ 

108 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ 


Για την βατότητα του οδικού δικτύου: https://www.astynomia.gr/

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ