Κακοκαιρία: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Newsroom
Newsroom

Σε ποιες περιοχές της Κρήτης θα ανοίξουν και σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και αύριο, Τρίτη.

Κακοκαιρία "Μπάρμπαρα" ημέρα δεύτερη αύριο, Τρίτη και οι δήμοι λαμβάνουν αποφάσεις για το αν θα επαναλειτουργήσουν ή όχι τα σχολεία, εντός των διοικητικών τους ορίων.
 

Π.Ε. Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου λαμβάνοντας υπόψιν τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής  Υπηρεσίας και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει τους δημότες ότι την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου με απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Άνω και Κάτω Ασίτες, Άγιο Μύρωνα, Πυργού, Προφήτη Ηλία, Καρκαδιώτισσα, Βασιλειές, Άγιο Σύλλα, και Άγιο Βλάση. Τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Με απόφαση του αρμόδιου αντιδημάρχου Γεώργιου Σεραφειμίδη, κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, όλες οι σχολικές μονάδες, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και οι παιδικοί και  Βρεφονηπιακοί σταθμοί στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων. Εξαίρεση θα αποτελέσει το Δημοτικό Αχεντριά λόγω της δυσκολίας πρόσβασης εξαιτίας ομίχλης και παγετού που πιθανότατα θα έχει σημειωθεί κατά τις πρωινές ώρες. Απαλλάσσονται  της υποχρεωτικής παρουσίας και οι μαθητές, κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Αχεντριά που φοιτούν σε άλλα  σχολεία της επικράτειας του Δήμου.  

 Σε περίπτωση που προκύψουν περαιτέρω προβλήματα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών σε «ευαίσθητες» ορεινές περιοχές του δήμου, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, αφού αξιολογηθούν τα  μετεωρολογικά δεδομένα.

Με απόφαση του Δημάρχου Βιάννου, Μηνά Σταυρακάκη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν  στο Δήμο Βιάννου και την ανάγκη προστασίας και ασφάλειας των μετακινούμενων μαθητών και εκπαιδευτικών, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου καθώς και ο Παιδικός Σταθμός , θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και οι παιδικοί σταθμοί (δημόσιοι και ιδιωτικοί) στο Δήμο Χερσονήσου. Στην ίδια ανακοίνωση, τονίζεται ότι σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών σε «ευαίσθητες» ορεινές περιοχές του δήμου, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα.

Από τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας γίνεται γνωστό πως αύριο, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι βρεφονηπιακοί / παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας θα λειτουργήσουν κανονικά. Σε κάθε περίπτωση εφιστάται η προσοχή των πολιτών κατά τις μετακινήσεις τους, ιδιαίτερα από και προς τις ορεινές ή ημιορεινές περιοχές του Δήμου μας, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρήγορη Νικολιδάκη, αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου κλειστά θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των ορεινών όγκων σε Ζαρό, Βορίζια και Καμάρες. Όλα τα υπόλοιπα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Μοιρών και Τυμπακίου, καθώς και όλα τα νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, όλα τα σχολεία του Δήμου Γόρτυνας (Βρεφικός, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη 7/2, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, του παγετού και της επικινδυνότητας στην μετακίνηση των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα  Κρουσώνα και σε ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα Τυλίσου καθώς και στην Τοπική Κοινότητα Ροδιάς του Δήμου Μαλεβιζίου. Επίσης κλειστοί θα παραμείνουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Κρουσώνα και Τυλίσου. Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, δημόσιες και ιδιωτικές, παιδικοί σταθμοί, όπως και τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.

σχολεία κακοκαιρία Δήμοι Χιόνι καιρικές συνθήκες κακοκαιρία Μπάρμπαρα

 

Π.Ε. Χανίων

Ο Δήμος Κισσάμου ανακοινώνει ότι, η λειτουργία του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου της Κοινότητας Έλους αναστέλλεται και για αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται να ενταθούν, στην εν λόγω περιοχή, τις επόμενες ώρες. Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία του Επαγγελματικού Λυκείου Κισσάμου (ΕΠΑ.Λ.) "Ειρηναίος Γαλανάκης", λόγω αδυναμίας πραγματοποίησης των εργαστηριακών μαθημάτων.

Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών εξαιτίας της κακοκαιρίας "Μπάρμπαρα " και για αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Σκινέ Φουρνέ θα παραμείνουν κλειστά. Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Πλατανιά, θα λειτουργήσουν όλοι κανονικά, για όσα παιδιά προσέλθουν. 

Π.Ε. Λασιθίου

Με απόφαση του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, ύστερα και από την ενημέρωση που είχε από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, κ. Νεκτάριο Παπαδάκη και από τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού, κ. Μανώλη Βρυγιωνάκη, σχετικά με την ένταση των καιρικών φαινομένων στον Δήμο της Ιεράπετρας, θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, οι σχολικές μονάδες στην Κοινότητα των Μαλών και της Καλαμαύκας λόγω του ψύχους που επικρατεί, αλλά και το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου που εδρεύει στο Καβούσι, καθώς πιθανόν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην μετακίνησή τους οι μαθητές οι προερχόμενοι από άλλους Δήμους και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στην Ιεράπετρα. Σε κάθε περίπτωση παρακολουθείται στενά η εξέλιξη της κακοκαιρίας και ο μηχανισμός του Δήμου Ιεράπετρας βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ