Σ.Βαρδάκης: «Και στον ΕΦΚΑ το επιτελικό κράτος κάνει “θαύματα”»

Newsroom
Newsroom

Έγινε δέκτης καταγγελιών ότι εκκρεμούν 3.500 επικουρικές συντάξεις, πολλές από τις οποίες αποτελούν εκκρεμότητες δεκαετίας.

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Διοικητικού και Τεχνικού προσωπικού ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ανατολικής Κρήτης, πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, με αφορμή τις συνεχιζόμενες μετακινήσεις υπαλλήλων από το Π.Ε.Κ.Α. Κρήτης και το Κ.Ε.Α.Ο..

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης (Π.Ε.Κ.Α.) Κρήτης, συστάθηκε το 2019 έχοντας 14 ελεγκτές, ενώ μετά τις αναίτιες και άκαιρες από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ μετακινήσεις, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος, έχουν παραμείνει 4 μόλις ελεγκτές και υπηρετούν 2 στο Ηράκλειο και 2 στα Χανιά. 

Επίσης, ο κ. Βαρδάκης συναντήθηκε με στελέχη του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.) Κρήτης, όπου υπηρετούν σήμερα μόλις 9 υπάλληλοι από τους 28 που προέβλεπε το οργανόγραμμα αρχικά. Ιδιαίτερα, κρίσιμες διεργασίες για τους οφειλέτες, όπως ο εξωδικαστικός μηχανισμός, στερούνται υπαλλήλων, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών. 

Τέλος, ο κ. Βαρδάκης, έγινε δέκτης καταγγελιών ότι εκκρεμούν 3.500 επικουρικές συντάξεις, πολλές από τις οποίες αποτελούν εκκρεμότητες δεκαετίας.

«Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε στην επανασύσταση του ελεγκτικού μηχανισμού για την ανασφάλιστη εργασία (πρώην ΕΥΠΕΑ), συστήνοντας τα Π.Ε.Κ.Α.. Ωστόσο 3,5 χρόνια μετά την εξέλιξη αυτή, διαπιστώνουμε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ, επιδιώκει για μια ακόμα φορά, την αποψίλωση του ελεγκτικού μηχανισμού, απαραίτητου για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής. Ωστόσο και στο Κ.Ε.Α.Ο., όπως και στα περισσότερα τμήματα του ΕΦΚΑ παρατηρείται μία άνευ προηγουμένου υποστελέχωση, που δυσχεραίνει πολύ την εξυπηρέτηση του πολίτη. Οι εξαγγελίες του Διοικητή του ΕΦΚΑ, κατά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο τον περασμένο Νοέμβριο, για 187 προσλήψεις, αποδεικνύονται κενό γράμμα, καθώς μόλις 2, αναμένεται να στελεχώσουν τις υπηρεσίες του Ηρακλείου. Αντιθέτως η Κυβέρνηση, επιδιώκει την στελέχωση θέσεων Διευθυντών και Γενικών Διευθυντών με μετακλητούς υπαλλήλους, παρακάμπτοντας στελέχη του ίδιου του φορέα με πολυετή εμπειρία. Θα προσπαθήσουμε με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις σε συνεργασία και με το Σύλλογο των εργαζομένων, να πιέσουμε το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στο φορέα.», δήλωσε ο κ. Βαρδάκης μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων.


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ