Κάλεσμα σε κινητοποίηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Η κινητοποίηση προγραμματίζεται για το πρωί της Πέμπτης, 26 Ιανουαρίου

Κάλεσμα διαμαρτυρίας  στην κεντρική είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 9.30 π.μ., απευθύνει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στο Μουσείου. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Για τη στήριξη της δημόσιας λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Τα αρχαιολογικά Μουσεία δεν χρειάζονται διοικητικά συμβούλια διορισμένα από την εκάστοτε κυβέρνηση. Χρειάζονται προσωπικό και πόρους για στήριξη της δημόσιας λειτουργίας τους για να προσφέρουν πολιτισμό για όλους και όλες.

Καλούμε τους Ηρακλειώτες και τις Ηρακλειώτισσες να ενισχύσουν τον αγώνα μας ενάντια στο καταστροφικό νομοσχέδιο που θα μετατρέψει το Μουσείο μας σε μια επιχείρηση που θα απευθύνεται σε «εκλεκτούς πελάτες» και όχι σε επισκέπτες.

Όλοι και Όλες στην Πλατεία Ελευθερίας, την Πέμπτη 26/1, 9.30 π.μ"


Στην κινητοποίηση και η Παγκρήτια Ένωση Αρχαιοφυλάκων 

Επίσης η Παγκρήτια Ένωση Πιστοποιημένων, συμβασιούχων Αρχαιοφυλάκων έχει προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας για τα μέλη του Συλλόγου της που εργάζονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, την Πέμπτη 26/01/2023, από τις 9:00 έως τις 13:00, ως αντίδραση επί του σχεδίου νόμου που έχει καταθέσει σε δημόσια διαβούλευση η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και αφορά τη μετατροπή 5 μεγάλων Μουσείων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

"Ο Σύλλογός μας ζητά επιτακτικά την άμεση απόσυρση του εν λόγω σχεδίου νόμου και απευθύνει κάλεσμα ΚΟΙΝΗΣ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ σε όλους τους
εργαζόμενους στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ στην Κρήτη, σε όλα τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, στους Βουλευτές που εκλέγονται στο νησί μας και στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Εκκλησία της Κρήτης, στους Καθηγητές, Φοιτητές, Μαθητές και στους Πολιτιστικούς Συλλόγους".

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ