Α. Καλοκαιρινός: "Είχα μια χρήσιμη συζήτηση με τον κ. Χρυσοχοϊδη για μια σειρά θεμάτων που αφορούν στο Δήμο Ηρακλείου"

Η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στο Ηράκλειο

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε το μεσημέρι του Σαββάτου 22/6 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου και στην οποία συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαρία Σκραφνάκη, τέθηκαν από τον Αλέξη Καλοκαιρινό όλα τα θέματα που απασχολούν το Δήμο Ηρακλείου και αφορούν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Η αστυνόμευση στο κέντρο της πόλης, η κυκλοφορία των οχημάτων, θέματα αντιμετώπισης της βίας σε ποικίλες μορφές, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των φυλακών της Αλικαρνασσού και τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχει το Κράτος έναντι του Δήμου καθώς και η συναίνεση της ΕΛ.ΑΣ στη λειτουργία της λαϊκής αγοράς της Νέας Αλικαρνασσού.

Ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι στις προτεραιότητές του για το Ηράκλειο περιλαμβάνονται πρωτίστως η κοινωνική Αστυνόμευση, τα θέματα που άπτονται της ενδοοικογενειακής βίας, της βίας των ενηλίκων που όλο και αυξάνεται, τα ζητήματα που αφορούν την ηχορύπανση και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, οι καταλήψεις δημόσιων χώρων, καθώς επίσης και θέματα οδικής συμπεριφοράς. Στο πλαίσιο αυτό αποδέχτηκε την πρόταση του Αλέξη Καλοκαιρινού να υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας με την ΕΛ.ΑΣ, στα πρότυπα του Μνημονίου με το Δήμο Αθηναίων.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη και σε δήλωσή του ανέφερε: «Είχα μια πολύ χρήσιμη συζήτηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, συζητήσαμε μια σειρά θεμάτων που αφορούν στο Δήμο Ηρακλείου. Ξεκινώντας από ζητήματα που καταλήγουν να έχουν επιχειρησιακό χαρακτήρα, συζητήσαμε θέματα κυκλοφορίας, κίνησης μέσα στην πόλη, αντιμετώπισης της βίας σε ποικίλες μορφές, ζητήματα για τα οποία χρειάζεται η συνεργασία και της Δημοτικής Αστυνομίας. Ζητήματα που μπορεί να είναι στην κύρια ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ αλλά η συνεργασία μπορεί να βοηθήσει. Καταλήξαμε λοιπόν ότι θα υπογράψουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η δημιουργία ενός κοινού επιχειρησιακού κέντρου και αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μέσα στην πόλη του Ηρακλείου».

Όσον αφορά τις φυλακές και τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς της Νέας Αλικαρνασσού, ο Αλέξης Καλοκαιρινός δήλωσε: «Έθεσα στον Υπουργό ιδιαίτερα το ζήτημα των φυλακών για το οποίο αναμένουμε να λάβουμε αποζημίωση χρήσης αφενός και αφετέρου εκκρεμεί η διευθέτηση της σχέσης μας από εδώ και πέρα, με τη μορφή μίσθωσης ή μίας παραχώρησης με αποζημίωση. Όλα αυτά συζητούνται σε πολύ συγκεκριμένη βάση έτσι ώστε να έχουν πολύ σύντομα ένα πρακτικό αποτέλεσμα. Επίσης συζήτησα και το ζήτημα της λαϊκής αγοράς της Νέας Αλικαρνασσού, για την οποία ο Δήμος είναι απολύτως έτοιμος αναμένεται ωστόσο η συναίνεση της Αστυνομίας για να προχωρήσει η λειτουργία και αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο μας απασχολεί το θεωρούμε απολύτως πιεστικό, η λαϊκή αγορά αυτή πρέπει να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν. Σε όλα αυτά συναντήσαμε κατανόηση από τη πλευρά του υπουργού και την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νέα επικοινωνία ώστε όλη αυτή σειρά των ζητημάτων να δρομολογηθεί και όσα από αυτά χρειάζονται λύση να επιλυθούν».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε: «Είμαι βέβαιος ότι ο Αλέξης Καλοκαιρινός και η προσπάθειά του μαζί και με τους συνεργάτες του θα αποδώσουν καρπούς και εμείς θα είμαστε ότι όχι δίπλα, αλλά συνοδοιπόροι σε μια προσπάθεια για την ασφάλεια, τη ποιότητα ζωής και μια καλύτερη ζωή στην πόλη του Ηρακλείου».

Επίσης ο Υπουργός αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του υπουργείου τονίζοντας τα εξής: «Για εμάς απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί η κοινωνική αστυνόμευση, τα θέματα που άπτονται της ενδοοικογενειακής βίας, της βίας των ενηλίκων που όλο και αυξάνεται και αναπτύσσουμε μια σειρά από δράσεις, τα ζητήματα που αφορούν την ηχορύπανση και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, τις καταλήψεις δημοσίων χώρων καθώς επίσης και τα θέματα της οδικής συμπεριφοράς. Είμαστε εδώ να συνεργαστούμε με το δήμαρχο τη Δημοτική Αρχή και τη πόλη του Ηρακλείου για να επιλύσουμε μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών και είναι απόλυτα κρίσιμο. Θεωρώ ότι αυτή είναι η αποστολή μας η ασφάλεια και η ποιότητα ζωής, η ασφάλεια των παιδιών μας και ταυτόχρονα η δυνατότητά μας να κινούμαστε στον αστικό χώρο με απόλυτη ελευθερία για να αυξάνουμε και αναβαθμίζουμε καθημερινά τη ζωή μας . Συμφωνήσαμε με τον Δήμαρχο να προχωρήσουμε σε μια σειρά από δράσεις που έχουν σχέση με την κίνηση στην πόλη του Ηρακλείου και τη βοήθεια και συνδρομή της τροχαίας με όλες της τις δυνάμεις ώστε να είναι κατά το δυνατόν ευχερέστερη και ταχύτερη η κυκλοφορία στην πόλη με δεδομένους τους χιλιάδες επισκέπτες πέρα από τους κατοίκους, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε μαζί για να αποδώσουμε στους κατοίκους της πόλης όλους τους δημόσιους χώρους ώστε να μπορούν τα παιδιά οι νέοι αλλά και οι ηλικιωμένοι πολίτες να απολαμβάνουν τα αγαθά αυτής της πόλης και ταυτόχρονα αποφασίσαμε πολύ σύντομα να συνυπογράψουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΛ.ΑΣ και Δήμου Ηρακλείου και ταυτόχρονα να εγκαταστήσουμε και λειτουργήσουμε ένα κοινό κέντρο επιχειρήσεων, στο οποίο θα στεγάζονται οι υπηρεσίες μας.» κατέληξε ο Υπουργός.

Αμέσως μετά ακολούθησε και σύσκεψη του Υπουργού με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγο Νίκο Σπυριδάκη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου Ταξίαρχο Γιάννη Αμαργιαννιτάκη, παρουσία του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού, κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκαν από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη οι κατευθύνσεις ώστε όσα συμφωνήθηκαν με το Δήμαρχο να δρομολογηθούν άμεσα.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από Ηράκλειο και Κρήτη

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ